Uskutečnil se XIII. ročník „O pohár Zdravého města“

Uskutečnil se XIII. ročník „O pohár Zdravého města“
Foto MMP

 

Městská policie Prostějov ve spolupráci s koordinátorkou Zdravého města a dalšími partnery uspořádala ve čtvrtek 23. dubna již XIII. ročník soutěže „O pohár Zdravého města". Záštitu nad tímto ročníkem převzala 1. náměstkyně primátora Alena Rašková. Akce proběhla ve sportovní hale Sportcentra.

Osmnáct čtyřčlenných družstev, a to žáků ze šestých tříd, plnilo úkoly na osmi stanovištích. Cílem dětí bylo co nejlépe zvládnout šestnáct disciplín, které pro ně připravili Hasiči, Záchranná služba, Střední zdravotnická škola, ČSOP Iris, Společnost Podané ruce o.p.s, Nízkoprahové centrum, SportCentrum, Městská policie a Policie ČR. Jednalo se např. o střelbu ze vzduchovky, poskytnutí první pomoci, jízdu zručnosti na bicyklu, stříkání hadicí na cíl, nechyběly vědomostní testíky, např. ze zdravovědy, dopravních předpisů, drog apod.

Vítězné družstvo získalo pohár, poukaz na vyhlídkový let bezmotorovým letadlem věnovaný AEROKLUBEM Josefa Františka a další ceny. Žádný z účastníků neodešel s prázdnou. Všichni obdrželi drobné dárky.

VÝSLEDKY letošního poháru:

1. místo Základní škola Prostějov, Vl. Majakovského 1, třída 6.A 745 bodů

Aneta Gabrhelová, Adéla Přikrylová, Martin Milde, Adam Nor

2. místo ZŠ a MŠ Palackého tř. 14, Prostějov třída 6.A 742 bodů

Viktorie Nečasová, Alexandra Šmídová, Maxmilián Štěbra, Tomáš Dufka

3. místo ZŠ, ul. Dr. Horáka 24, Prostějov třída 6.A 737 bodů

Klára Malanová, Sára Bráchová, Adam Pavlásek, Štěpán Povýšil  (red)

 

Poslat nový komentář