Hlasovali jste již pro naše Ženy regionu?

Hlasovali jste již pro naše Ženy regionu?
ilustrační foto vecernikpv.cz

Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. V letošním roce bojují hned dvě dámy z Prostějovska. Podpořme je hlasem!

Nejedná se jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení.  akové jsou i Veronika Bašná a Milada Sokolová.

Veronika Bašná, lektorka zumby

Veronika je úžasný člověk plný energie, lásky, dobrosrdečnosti, entusiasmu. Mimo svoje občasnké povolání vede lekce zumby ve svém volném čase, kde má spoustu dětí (všechny si je pamatuje jménem - neskutečné), pořádá pro ně soustředění, účastní se s nimi soutěží, vše si organizačně zvládá sama, je neskutečně aktivní a práce s dětmi ji naplňuje. Navíc podporuje útulek pro psy, pořádá charitativní akce na podporu dětí v nemocnici, je Dobrým andělem, pečlivě se stará o svoji rodinu, ctí základní hodnoty v životě, účastní se charitativních akcí společně s dětmi, předává jim tak motivaci k tomu pomáhat druhým, což je v dnešní době nutné. Je pro ně velkým vzorem, dokáže skvěle motivovat, předávat štěstí, radost, sdružovat lidi. Má srdce na pravém místě a jejímu úsměvu nikdo neodolá. Za svou píli, vytrvalost a úsilí, které věnuje dětem si zajisté zaslouží ocenění.

Milada Sokolová, editorka

Milada Sokolová z Prostějova je v první řadě úžasný člověk, nabitý obrovskou pozitivní energií. Mimo starosti o rozvětvenou rodinu působí v Prostějově jako hnací motor řady společenských a kulturních akcí, které občas doslova "vydupe ze země". Mezi její přínosy patří dnes již tradice vánočních a velikonočních stromků, které zdobí prostějovské hlavní náměstí, Restaurant Day, který se těší obrovské oblibě, či spolupráce na Stromu splněných přání, jež pravidelně přináší radost dětem z dětských domovů a nově i osamělým seniorům. Je dlouholetou zastupitelkou, v roce 2007 iniciovala znovuzaložení Okrašlovacího spolku města Prostějova, který mimo jiné pečuje o hroby známých rodáků. Má obrovské sociální cítění a mnohdy dokáže kvůli pomoci těm méně šťastným doslova pohnout zemí. V těchto dnech spolu s prostějovskými studenty rozjela druhý ročník akce Polévka bezdomovcům, která si vyžaduje její pomoc prakticky každý den. Milada Sokolová je multifunkční člověk, který neváhá pro druhé obětovat čas či finanční prostředky. To vše bez velkých řečí či očekávání zpětné vazby. „Vím o lidech, kteří dnes se slzami v očích vzpomínají na to, jak Milada Sokolová zasáhla do jejich života, ať šlo o pozvání ke štědrovečernímu stolu osamělého souseda, finanční výpomoc babičce, která má v péči svou malou vnučku, či pravidelný finanční příspěvek na prázdniny a Vánoce sociálně slabé rodině. Oceňuji na to především fakt, že o těchto jejích aktivitách ví jen její nejbližší, nemá potřebu se jimi chlubit. Neznám jinou ženu, která by si toto ocenění zasloužila víc,“ říká bývalá regionální novinářka Olga Katolická. Mezi její koníčky, i když mnozí nechápou, kde na ně bere čas, patří četba a pěvecký sbor Proměny, jehož je zakládající členkou.

Hlasovat v 8. ročníku veřejně prospěšné soutěže Žena regionu můžete do konce března 2017. Vyhodnocení výsledků hlasování a kontaktování regionálních vítězek proběhne do 5. dubna 2017, předávání ocenění regionálním vítězkám a regionální galavečery v jednotlivých krajích pak v dubnu a květnu 2017.

Slavnostní galavečer s vyhlášením absolutní vítězky soutěže se uskuteční v červnu 2017 a jeho součástí bude vyhlášení absolutní vítězky soutěže Žena regionu, vítězky Ceny odborné poroty a ambasadorek a vítězky Ceny Senátu Parlamentu ČR. (ber)

 

Poslat nový komentář