Omluvte se, žádá primátorka Tomáše Jelínka z americké židovské obce

Omluvte se, žádá primátorka Tomáše Jelínka z americké židovské obce
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Primátorka Prostějova Alena Rašková požaduje omluvu po Tomáši Jelínkovi, který vede jednání za americkou židovskou nadaci. V tiskové zprávě totiž uvedl, že vandalským činem, kterým bylo poničení repliky náhrobku významného rabína, vyvrcholily protižidovské nálady ve městě. Policie případ uzavřela ho s tím, že vandalem byl místní školák.

„Přestože nebylo známo, kdo tu desku poničil, tak se pan Jelínek vyjádřil v tom, že v Prostějově vyvrcholily protižidovské nálady zničením náhrobku," uvedla Rašková, která Jelínkovi zaslala otevřený dopis. Zároveň pohrozila trestním oznámením kvůli výrokům o antisemitismu. Podle ní dehonestují město: „My jsme tady měli před třemi týdny americkou televizi, minulý týden tady bylo BBC. Mně se toto jednání pana Jelínka silně dotýká. Buďto dementuje tyto zprávy, nebo se přímo omluví. Toto ničí dobrou pověst Prostějova nejen v České republice, ale i za hranicemi naší republiky,“ konstatovala primátorka.

Tomáš Jelínek omluvu odmítá s tím, že primátorka staví celou záležitost nevhodně do osobní roviny. (ber)

 

Komentáře

Zase další komedie údajných "čistých" politiků města.Omluvit se mají dávno všem občanům a vypadnout.Nechají si platit horentní sumy z daní a odvádějí mizernou práci.

Poslat nový komentář