Plán zimní údržby místních komunikací je schválen

Plán zimní údržby místních komunikací je schválen
ilustrační foto mucl.cz

Rada města Prostějova na svém posledním jednání schválila „Plán zimní údržby místních komunikací Statutárního města Prostějova na zimní období 2015 - 2016.“ V prvním pořadí důležitosti budou zprovozňovány úseky místních komunikací, na kterých je vedena městská hromadná doprava včetně hlavních tahů městem na komunikacích v jeho správě. Dále pak úseky chodníků s velkou frekvencí pohybu obyvatel, zastávky MHD včetně odklízení sněhu ze zálivek zastávek.

„Ve druhém a třetím pořadí důležitosti budou od sněhu a ledu čištěny ostatní komunikace, chodníky, aleje, přechody pro chodce a ostrůvky. U chodníků v pořadí důležitosti vycházíme z potřeb obyvatel k zabezpečení přístupu k zastávkám MHD, na vlakové a autobusové nádraží, k nemocnici, obchodům a podobně,“ vysvětlil náměstek primátorky Jiří Pospíšil a zdůraznil, že plán zimní údržby, který zpracovala společnost .A.S.A. TS Prostějov, se tak stává závazným pokynem pro zimní údržbu komunikací v Prostějově na období od 1. 11. 2015 do 31. 3. 2016.
„Město dále, prostřednictvím pracovníků na veřejně prospěšné práce, zabezpečí úklid vybraných chodníků. Jedná se především o chodníky u domů s pečovatelskou službou a u nemovitostí, které jsou v majetku města,“doplnil náměstek Pospíšil. Ředitelé příspěvkových organizací, jako jsou třeba školy či knihovna, pak zajistí vlastními silami čištění vstupů do těchto budov. (Zdroj MMP)

Poslat nový komentář