Chodníky a silnice jsou ošetřovány podle plánu, zní z radnice

Chodníky a silnice jsou ošetřovány podle plánu, zní z radnice
ilustrační foto MMP

Na webu města Prostějova se objevil dotaz týkající se údržby chodníků. Tazatel poukazuje na fakt, že všechny byly dnes ráno jako kluziště, včetně těch na hlavních cestách. Postupuje se podle plánu, odpovídá magistrát.

„Kde byli dnes ráno radnicí protěžovaní pracovníci společnosti .A.S.A.? Přestože předpověď upozorňovala na možnost náledí, prostějovské chodníky jsou jako kluziště. U "vedlejších" ulic to lze předpokládat, ale když nejsou schůdné ani hlavní ulice - Dolní, Svatoplukova, Vrahovická, zřejmě něco není v pořádku. A to, že jsem nepotkal mezi šestou a sedmou hodinou ranní ani jeden mechanismus, který by chodníky ošetřoval, to jen umocňuje. Přijme radnice nějaká opatření, aby se tato katastrofální situace neopakovala,“ ptá se Vojtěch Dokoupil.

Za radnici odpovídala mluvčí Jana Gáborová. “Zásah techniky zimní údržby byl dne 25.1.2016 zahájen v cca 04,30 hod., kde jsou podle Plánu zimní údržby místních komunikací v Prostějově ošetřovány komunikace v příslušném pořadí důležitosti a stanovené časové normě. Vzhledem k tomu, že se naplnila výstraha ČHMI o výskytu ledovky (mrznoucí déšť), jedná se o mimořádnou situaci, které je nutno věnovat ze strany řidičů a chodců zvýšenou pozornost i přes veškeré nasazení techniky zimní údržby,“ konstatovala. (red)

Komentáře

Pak je něco špatného na plánu údržby,v centru města totiž bývají chodníky často
neschůdné,.zatímco v periferii se odklízejí i solí.Ale je pravda,že člověk
musí vždy radši dávat pozor a počítat s tím.

Kecá !

Poslat nový komentář