Plán zimní údržby silnic v Olomouckém kraji už má jasnou podobu

Plán zimní údržby silnic v Olomouckém kraji už má jasnou podobu
ilustrační foto mucl.cz

Správa silnic Olomouckého kraje bude v nadcházejícím zimním období pečovat o téměř tři tisíce tři sta čtyřicet kilometrů silnic II. a III. třídy. Na základě smlouvy o zajištění údržby vybraných komunikací se pak postará také o více než 410 kilometrů silnic I. tříd.

„Plán zimní údržby bude platit od letošního 1. listopadu až do 31. března 2017. V porovnání s předchozím rokem se až na drobné korekce nezměnil. Co se týká rozsahu udržovaných silnic, pouze komunikace I/48 bude od křižovatky s I/47 u Bělotína nově udržována pracovníky Ředitelství silnic a dálnic,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Správa silnic Olomouckého kraje udržuje chemicky více než 2 100 kilometrů vozovek, inertně přes 1 000 kilometrů a dalších 105 kilometrů pluhováním.

„Nově budou chemickým posypem udržovány silnice II/373 Slavětín – Hvozd a silnice III. tříd v oblasti Bělkovice – Lašťany, Tovéř, Véska, Jívová. Ty jsme až dosud ošetřovali zdrsňovacím posypem. Naopak z chemického posypu na zdrsňovací byla změněna technologie na silnici III/4539 od křižovatky s I/60 přes obce Kobylá – Velká Kraš do Vidnávky,“ sdělil ředitel Správy silnic Olomouckého kraje Drahomír Babnič.

V zimě se nebude odstraňovat sníh a náledí z celkem 202 kilometrů silnic, které má Olomoucký kraj ve svém majetku. Toto číslo představuje asi 6,5 procenta délky komunikací v regionu. (Zdroj kr-olomoucky.cz)

Poslat nový komentář