Kreativní soutěž středoškoláků Zlatá jehla letos po sedmnácté

Kreativní soutěž středoškoláků Zlatá jehla letos po sedmnácté
Foto Zlatá jehla
Další fotky: 
Kreativní soutěž středoškoláků Zlatá jehla letos po sedmnácté

Ve čtvrtek 17. května 2018 se v prostějovském Společenském domě od deseti hodin koná již sedmnáctý ročník soutěže středoškoláků v oblasti módního designu Zlatá jehla 2018. Představuje tvorbu mladých oděvních návrhářů, letošními hlavními soutěžními kategoriemi jsou Starověk, Kniha džunglí a Metamorfóza. Kolekce se představí odborné porotě v rámci módní show. Pořadatelem akce je ART ECON – Střední škola.

Akce je pro všechny zúčastněné inspirativním setkáním s názorem mladé generace na současnou módu a design. Pro studenty se často stává první možností, jak své vize a nápady realizovat a představit veřejnosti. Soutěž je tak i pomyslným odrazovým můstkem pro jejich kariéru. V rámci Zlaté jehly 2018 budou hodnoceny také zaslané výtvarné návrhy módních kolekcí, letos na téma Kubismus.

Pořadatel letos poprvé vyhlásil také fotografickou soutěž v žánru Módní fotografie pro studenty středních škol a Móda pro žáky základních škol. Výsledky budou vyhlášeny během samotné módní show.

Vysokou kvalitu a úroveň soutěže garantuje odborná porota v čele s Adélou Bartlovou, zakladatelkou populárního kritického blogu Módní peklo.

Záštitu akce převzali Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a hejtman Olomouckého kraje. Generálním sponzorem a garantem soutěže je Statutární město Prostějov, hlavními sponzory Olomoucký kraj a Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska. (red)

 

Poslat nový komentář