Regionální kolo Zlatého Amose se blíží. Držte pěsti Radce Mikešové!

Regionální kolo Zlatého Amose se blíží. Držte pěsti Radce Mikešové!
Foto zlatyamos.cz

Jak PvNovinky informovaly, do letošní ankety o nejoblíbenějšího pedagoga České republiky nominovali žáci ZŠ a RG města Prostějova Radku Mikešovou. Usměje se na mladou pedagožku štěstí a stane se druhou prostějovskou Ámoskou? První titul si v roce 2013 odnesla chemikářka GJW Prostějov Ivanka Hájková.

Třetí regionální kolo se uskuteční ve čtvrtek 28.1. 2016 ve Vlastivědném muzeu v Olomouci. Mimo Radky Mikešové a jejích žáků se porotu bude snažit oslnit dalších sedm týmů.
V regionálních kolech je úkolem žáků a studentů před porotou představit nominovanou paní učitelku nebo nominovaného pana učitele a obhájit svůj návrh. Na regionální kolo by měli z každé školy přijet maximálně tři žáci (žačky) a nominovaná učitelka nebo učitel. „Před porotu nejdříve přijdou žáci, po ní následuje ještě rozhovor s porotou za přítomnosti žáků a nominovaného pedagoga. Představení by mělo být pečlivě připravené, originální, výstižné, vtipné, musí porotu zaujmout a přesvědčit, že nominovaná paní učitelka nebo pan učitel je opravdu nejoblíbenější,“ vypočítal ředitel ankety Slávek Hrzal.
Předsedou poroty regionálních kol je ředitel ankety. Dalšími členy poroty jsou zástupci pořadatelské organizace, nositelé titulu Zlatý Ámos, zástupci partnerů a sponzorů ankety. Regionální kola nejsou veřejná.

Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, je plánováno na 3. března 2016. Finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční 18. března. Kromě Zlatého Ámose bude již tradičně dětskou porotou zvolen Dětský Ámos a na základě hlasování prostřednictvím SMS také Ámos sympaťák. Kromě toho partneři ankety vyberou nejoblíbenějšího učitele chemie, fyziky a českého jazyka.
Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 19. března v Národním domě na Smíchově v Praze. (ber)

Poslat nový komentář