O Zlatého Ámose bojuje učitelka z Prostějova!

O Zlatého Ámose bojuje učitelka z Prostějova!
Foto https://www.zlatyamos.cz/

Alice Švalbová pracuje jako pedagog, vedoucí všeobecně - vzdělávacích předmětů na SŠDaM v Prostějově. Jako jedinou z našeho regionu ji studenti nominovali do tradiční ankety Zlatý Ámos. Sympatická brunetka se o titul nejoblíbenějšího učitele České republiky utká s dalšími 92 pedagogy, které do ankety přihlásili jejich žáci. 

V lednu a únoru budou probíhat regionální kola ankety. V nich musí žáci zajímavým způsobem své kandidáty na titul nejoblíbenější učitel představit porotě a obhájit tak nominaci. V krajích, kde jsou nejméně tři nominovaní, bude udělován titul krajský Ámos,“ uvedl ředitel ankety Slávek Hrzal.

Žáci o Alici Švalbové napsali, mimo jiné, toto: „My lidé, kteří ji známe, tak si jí moc vážíme. Považujeme ji za milého, chytrého a vtipného člověka. Paní učitelka je člověk, které můžeme věřit a bere nás takové, jací jsme. Nedělá mezi svými studenty rozdíly a je férová. Díky této učitelce je lepší nejen náš anglický jazyk, ale i celá škola.“

Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, proběhne v zrcadlových sálech MŠMT 11. března 2020.

Veřejné finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční v pátek 27. března. Kromě Zlatého Ámose bude již tradičně dětskou porotou zvolen Dětský Ámos a na základě hlasování na webu dětského kanálu ČT také Ámos sympaťák. Kromě toho partneři ankety vyberou nejoblíbenějšího učitele fyziky a matematiky. Mimořádnou cenu převezme paní Kateřina z Divadla Spejbla a Hurvínka.

Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 28. března v hotelu Ambassador, Zlatá husa v Praze. Ještě před tím jsou pro finalisty rezervována místa na představení Labyrint v Obecním domě v Praze, kde nový Zlatý Ámos otiskne svou stopu do speciální dlaždice. Zahájí tak novou tradici ankety Zlatý Ámos. (ber)

 

Poslat nový komentář