Velikonoce v ZOO Olomouc oslaví i Den ptactva

Velikonoce v ZOO Olomouc oslaví i Den ptactva
ilustrační foto

Svátky jara jsou v ZOO Olomouc každoročně první velkou akcí roku. Ani letos tomu nebude jinak. Jarmark, který se koná od 24. do 28. března, je zaměřený na tradiční řemesla. Ty doplní společnost KIRI představením velikonočních tradic, jejich historického základu a územních rozdílů nejen v rámci naší republiky.

Celým programem provází návštěvníky kostýmovaný megazajíc a po prohlídkové trase zahrady se budou pohybovat ošetřovatelé s kontaktními zvířaty.

Vyhledávaným bonbónkem jsou vždy komentovaná krmení deseti druhů zvířat, probíhající o velikonočním víkendu jako premiéra letošního roku.

Den ptactva  - 28. 3.

Mezinárodní Den ptactva připadá na den výročí podepsání mezinárodní Konvence o ochraně užitečného ptactva v roce 1906. Jedním z jeho hlavních cílů je obrátit pozornost k nebezpečím, ohrožujícím ptáky na celém světě a pomoci tak jejich ochraně a ochraně jejich stanovišť. Největší hrozby na ptáky ale číhají v době jejich často velmi dlouhých cest, kdy jsou loveni v rámci pochybných sportovních loveckých „tradic“. Začátkem dubna je tah ptáků v plném proudu. Díky velmi teplé zimě se dá očekávat, že se k nám letos opeřenci vrátí dříve. Proto i my plánujeme oslavu jejich svátku s týdenním předstihem, a to o velikonočním pondělí. Naučná stezka přiblíží smysl tohoto mezinárodního dne nejen dětem. (red)

Poslat nový komentář