V ZOO Olomouc začíná stavba afrického pavilonu Kalahari

V ZOO Olomouc začíná stavba afrického pavilonu Kalahari
ilustrační foto ZOO Olomouc

Další nová atrakce v podobě afrického pavilonu Kalahari začíná právě v těchto dnech vyrůstat v olomoucké zoologické zahradě. Pod jednu střechu přivede návštěvníky velmi oblíbené druhy afrických zvířat. Lákavou kombinaci budoucích obyvatel tvoří surikaty, damani, medojedi a hrabáči.

Stavba afrického pavilonu Kalahari se rozběhla v centrální části ZOO mezi rybníčkem a nástupištěm oblíbeného safari vláčku, hlavním investorem je město Olomouc. „Pavilon by měl být zpřístupněn příští rok, začátkem hlavní turistické sezóny a nabídne nový domov živočišným druhům, které jsou v jiných zahradách v Evropě velmi populární,“ hodnotí budoucnost stavby investiční náměstek primátora Filip Žáček. Předpokládaná cena afrického tropického pavilonu, který doplní vnitřní prohlídková trasa i prohlídkový chodník pro návštěvníky, je zhruba devět milionů korun.

Zoologická zahrada chová v současné době surikaty pouze v malé, ne zcela vhodné expozici, a damany skalní má zatím ukryté v zázemí zahrady bez kontaktu s návštěvníky. Hrabáč kapský a medojed kapský jsou pak druhy, které v Olomouci dosud vůbec nebyly. V Evropě je chová jen pár zahrad. „Zároveň tím tak získáváme nové ne příliš běžné druhy, což je zajímavé i pro nás jako chovatele. Vnitřní prostor pavilonu bude navíc zatraktivněn i několika malými terarijními expozicemi a insektárii s živočichy vyskytujícími se v příslušné části Afriky,“ objasnil ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň. (Zdroj ZOO olomouc)

Poslat nový komentář