Do ZOO Olomouc přibyl Úspěšný!

Do ZOO Olomouc přibyl Úspěšný!
Foto ZOO Olomouc

Bakari neboli Úspěšný. Toto hrdé jméno dostal od ošetřovatele první hrabáč kapský, který přicestoval do Zoo Olomouc 30. března z dalekého Jekatěrinburgu.

Je to bizarní zvíře připomínající na první pohled křížence prasete (robustní postava, tělo s malým množstvím srsti a nos ve tvaru rypáku) s mravenečníkem (protáhlá hlava a dlouhý jazyk) a klokanem (dlouhé blanité uši a silný ocas). S váhou kolem 61 kg rozhodně není žádný drobeček. 

"První den se seznamoval se svou ubikací tak důkladně, že přemístil bednu nahrazující mu noru a tím z ní demontoval instalovanou vyhřívací lampu (je to totiž teplomilné zvíře). Bednu vraceli na místo čtyři chlapi a musela být preventivně přišroubována, aby se situace neopakovala. S bednou tedy už nepohne, tak pro změnu hrabe. To se dalo u hrabáče očekávat a my jsme na to byli připraveni. Doufáme jen, že dva centimetry silné stěny bedny vydrží alespoň do dokončení nového pavilonu, kam by se měl přesunout v průběhu prázdnin. Poté se s ním budou mít možnost seznámit i návštěvníci," uvedla mluvčí zahrady Karla Břečková. (red)

Poslat nový komentář