Dobrovolní hasiči soutěží i letos o milion

ilustrační foto
ilustrační foto

O milion korun budou opět v letošním roce soutěžit všechny sbory a jednotky dobrovolných hasičů z Čech, Moravy a Slezska. Organizátor soutěže RWE Dobrovolní hasiči roku 2012 společnost Magnus Regio, vydavatel Moravského hospodářství, vyhlásil druhý ročník této soutěže určené všem mistrům Floriánova cechu.

Hasičské sbory, které nahlásí své akce a zásahy za období od 1. července 2011 do 31. června 2012 a které budou vyhodnoceny jako nejlepší, získají od RWE finanční dary ve výši 10 krát 100 tisíc korun. 

„Na základě velkého úspěchu soutěže, která v loňském roce probíhala pouze na Moravě, jsme se letošní ročník rozhodli vypsat pro dobrovolné hasiče z celé České republiky. Jsme rádi, že jsme účastí na této soutěži v roli partnera našli způsob, jak alespoň symbolicky ocenit záslužnou činnost dobrovolných hasičů,“ uvedl Jan Valenta, jednatel a CEO RWE Distribuční služby. 

Soutěž je vypsána pro všechny kraje v pěti oblastech, na Moravě je to sever a jih. „Již v loňském roce jsme ocenili, že se činnosti dobrovolných hasičů dostalo takové pozornosti. Ta je jistě zasloužená a v mnoha ohledech bezpochyby nenahraditelná, proto jsme rádi, že akce nebyla jednorázová, ba naopak byla rozšířena. Zapojení subjektů z celé České republiky je samozřejmě organizačně i administrativně velmi náročné, z hlediska odborného posuzování však jako členové hodnotící komise budeme ke všem přihlášeným přistupovat naprosto profesionálně a s maximální objektivitou,“ řekl brigádní generál z Hasičského záchranného sboru ČR Miloš Svoboda. Role odborných garantů soutěže se ujali právě zástupci generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR i Hasičského záchranného soboru Moravskoslezského a Jihomoravského kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty. Z přihlášených účastníků soutěže vybere porota finalisty, kteří pak bojují ve veřejném hlasování o celkové vítězství. Vloni uspěla v soutěži jednotka SDH Vrahovice, která obsadila skvělé druhé místo. Bližší informace získají potencionální soutěžící na www.moravskehospodarstvi.cz 

 

Na oficiální část soutěže navazuje také doprovodná soutěž pro veřejnost o nejlepší fotografii s hasičskou tematikou. Autor nejzdařilejšího snímku obdrží poukaz na nákup fotografických potřeb od firmy Nikon v hodnotě 10 tisíc korun.    

(jap)

Komentáře

Bude aspon na hasicsky bal!

Poslat nový komentář