Hořící střecha v Nezamyslícich na Prostějovsku

Hořící střecha v Nezamyslícich na Prostějovsku
ilustrační foto
Další fotky: 
Hořící střecha v Nezamyslícich na Prostějovsku

Nezamyslice, 12.7. 2012

Včerejší den znamenal pro hasiče Hasičského záchranného sboru pro Olomoucký kraj hned dvakrát výjezd na Prostějovsko. Tentokrát šlo o rodinný dům v Nezamyslicích.

Krátce před šestnáctou hodinou zaznamenali hasiči na tísňové lince 150 informaci o hustém kouři, vycházejícím ze střechy opuštěného objektu. Ihned na místo operační středisko vyslalo hasičské jednotky ze stanic Kojetín, Prostějov a dobrovolné hasiče z Němčic na Hané a místní Nezamyslice.

„Provedeným průzkumem v dýchací technice hasiči nalezli ohnisko požáru v půdním prostoru, hořel zde uskladněný materiál, převážně sláma. Hasiči během chvíle požár lokalizovali, jejich zásah v prvotní fázi musel být veden s maximální opatrností“, uvedl Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Na místo požáru byl přivolán pohotovostní pracovník energetické společnosti, protože dům byl sice odpojen od přívodu plynu a elektrické energie, ale na objektu bylo kotvení s dráty pro vysoké napětí. Po zlikvidování dalších, menších ohnisek požáru, bylo nutné část střechy rozebrat a tím zabránit dalšímu vzniku požáru.

Jak uvedl Zdeněk Hošák „Rozsah požárem zasažené střechy byl nepatrný, poškozenou slámu hasiči vynosili před objekt a provedli důkladné prolití vodou“. Co bylo příčinou požáru je nadále v šetření vyšetřovatele HZS a Policie ČR. Není však vyloučeno, že požár byl založen úmyslně. Výše škody byla stanovena po dohodě s majitelem objektu na dva tisíce korun.

(pž)

 

Poslat nový komentář