...A zase ta tykadla!

...A zase ta tykadla!
ilustrační foto

Olomouc, 13.7. 2012

Případ Romana Smetany, bývalého řidiče autobusu olomoucké MHD, ještě pořád žije v naší paměti a už tu máme tykadla nová.

Tentokrát je někdo přimaloval Mgr. Markétě Záleské, lídryně krajské kandidátky ODS. Billboard, který je umístěný na ulici Dolní hejčínská v Olomouci, přímo naproti hotelu NH Olomouc, někdo upravil stejným způsobem, jako před dvěma lety Roman Smetana reklamy na autobusech MHD Olomouc různých politických stran.

Soudkyně Markéta Langerová, manželka tehdejšího poslance a lídra ODS v Olomouckém kraji, odsoudila Romana Smetanu ke stem hodinám prospěšných prací. Smetana trest odmítl a zaplatil jen nařízenou náhradu škody ve výši 15,5 tisíc korun ODS, která se jí u soudu domáhala. Soudkyně mu tedy trest přeměřila na 100 dní vězení. Nejvyšší soud výkon trestu sice přerušil, nicméně Roman Smetana čelí obvinění policie z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože se nástupu do vězení vyhýbal.

A co na to samotná Markéta Záleská? „Situaci nebudeme nijak řešit. Malování na billboardy a plakáty považujeme za politický kolorit a vnímáme jí jako netradiční dárek k dnešnímu svátku Markéty.“ uvedl mluvčí politické kampaně Markéty Záleské Zbyněk Klíč.

Tentokrát viníka žádný trest nečeká. Pokud toužil po minutách slávy, pak za tykadla je určitě nedostane.

(red)

Komentáře

Kdo Markétu zná a má to štěstí s ní spolupracovat, ví dobře, že je cílevědomá a pilná jako včelka. Proto ta tykadýlka považuji v jejím případě - pro ni za poctu a pro nás voliče za příslib, jak by se chovala jako hejtmanka... (:o)
Stašek Ž.

Vám, paní Markéto, víceméně sluší

Poslat nový komentář