Keltská noc na Plumlově

Keltská noc na Plumlově
ilustrační foto

V pátek v 16.00 hodin odstartuje v blízkosti Plumlovské přehrady již 11. ročník festivalu Keltská noc. Festival, přímo pod Plumlovským zámkem, začíná v pátek a bude pokračovat až do soboty 21.7. 2012 v kempu U Žraloka.

Na Keltské noci 2012 vystoupí i letos spousta stálic, bez jejichž účasti si Keltskou noc ani snad neumíte představit, jako např. Sliotar z irského Dublinu, Bran, Tomáš Kočko, Poitín, Hakka Muggies, Irish Rose, Happy to meet atd. ale máme pro vás i novinky např. Street Wings ze Španělska, dále skupinu Dalách a nebudou chybět ani skvělí metaloví kelti Cruadalach, dále Vintage Wine, Gwalarn, Maidens of Samhain, Kelt Grass Band, které znáte z loňska a přijedou také skotští dudáci a bubeníci The Rebel Pipers – pipes and drums.

Festival není jen o zpívání, ale také spousta tance, bojového umění, ohňové show a další.

Tancovat pro vás budou skupiny irských tanců Seamróg a Démáirt, bojová umění předvedou Bellators a skotský 77. Highland Regiment – Scottish living history. Mistr Akáda se svými kolegy vám jistě předvedou strhující ohňové show a všech příznivců spirituality se ujme naše keltská čarodějka Erika Bábková. Skupina Boiové a Fergunna postaví svůj keltský tábor, kde bude předvádět stará keltská řemesla např. tkaní látek, šití oděvů a bot, výrobu šperků, odlévání a ražení mincí a také keltskou zbroj a zbraně. Na sobotní odpoledne je zařazena tradiční výuka irských tanců pod taktovkou tanečníků skupiny Seamróg.

Přijďte se pobavit na další ročník kvalitního festivalu. Cena vstupenky je 460 Kč.

(pž)

 

 

 

Pátek, Červenec 20, 2012 - 16:00 - Sobota, Červenec 21, 2012 - 23:15

Poslat nový komentář