Rozhodnuto – tržnice bude v Plumlovské ulici

Jablka na tržnici se budou prodávat na novém místě za Kubusem
Jablka na tržnici se budou prodávat na novém místě za Kubusem

Radní Statutárního města Prostějov jednali o budoucnosti městské tržnice a padlo  rozhodnutí – vhodný pozemek našlo vedení města v Plumlovské ulici za obchodním domem Kubus. Zde by měla být vybudována nová městská tržnice.

Otázka městské tržnice hýbe městem řadu měsíců, od petice občanů za zachování tržnice na stávajícím místě až po veřejnou anketu, kde by měla nová tržnice vzniknout.   

„Jde o téma, které bylo diskutováno několikrát, vyhlásili jsme anketu, ve které se objevily možnosti jak zachovat tržnici na současném místě, tak přestěhovat jinam. Z ankety vyplynulo, že občané si přejí zachovat tržnici v centru města,“ uvedl náměstek primátora Zdeněk Fišer. „Její umístění například před kavárnou Kocourek není vhodné z důvodu očekávaných prací při výstavbě obchodní galerie na místě dnešního Společenského domu. Našli jsme lokalitu, která je od radnice vzdálena přibližně stejně jako dnešní tržnice. Pozemek mezi Kubusem a Starorežnou patří městu a je podle našeho názoru i vhodnější než současný trh. V blízkosti budoucí tržnice jsou pro zákazníky dvě parkoviště – na Plumlovské ulici před Kubusem a na Jiráskově náměstí. Pár kroků odsud se nachází zastávka MHD a zastávky příměstské autobusové dopravy. Tohle řešení navíc umožňuje vjezd trhovců s auty bezprostředně ke stánku,“ dodal náměstek.     

(jap) 

Komentáře

Našli jsme lokalitu, která je od radnice vzdálena přibližně stejně jako dnešní tržnice... tomuto výrazu p. Fišera nerozumím, jakou to má vypovídací logiku, tj. že radní to budou mít na tržnici stejně daleko. Považuji to za momentální handicap p. místostarosty při zdůvodňování. A co takhle soulad s Územním plánem, byť je dělán firmou, která je spřažena se zadavateli výběrového řízení na autora Územního plánu - bývalí shodní majitelé. Není to proti zákonu, ale zrovna to opravdu není "košer". Ale to tak nevadí, že? A proč se vyhodily výsledky ankety, a kdo dával parametry ankety, aby řekl, že to vlastně byla pitomost. Není to tak, že radnice dá parametry ankety a pak je vyhlásí za pitomost, znamená to tedy logický vývod: 1. děláte si z nás, pane Fišere, legraci 2. vlastně nevíte co chcete a nedáte pokoj, dokud to nedostanete 3. nebo děláte pitomosti? Dávám vám na výběr, ale myslím si své. Rudolf Dub

Poslat nový komentář