Řidiči, obrňte se trpělivostí

Řidiči, obrňte se trpělivostí
ilustrační foto

Od dnešního dne čekají řidiče ve městě značné dopravní komplikace. Až do neděle bude kvůli stavebním pracím zcela uzavřen úsek Olomoucké ulice od železničního přejezdu po most přes Hloučelu.

„Jde o investiční akci Olomouckého kraje. V Olomoucké ulici budou opraveny dvě autobusové zastávky a kanalizační vpusti, proběhne frézování povrchu a položení nové obrusné vrstvy na komunikaci. Celkové náklady jsou odhadovány na zhruba 4,5 milionu korun. Celá rekonstrukce bude dokončena do konce října tohoto roku,“ sdělil nám náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák, který má dopravní infrastrukturu na starosti.

„I když bude uzavírka pouze čtyřdenní a z toho jsou tři dny pracovního volna, očekáváme jisté komplikace, protože Olomoucká ulice je jednou z nejfrekventovanějších komunikací ve městě,“ uvedla mluvčí Magistrátu města Prostějova Jana Gáborová s tím, že objízdná trasa pro vozidla do 3,5 tuny povede Vrahovickou ulicí přes Vrahovice a Držovice a dál po Olomoucké. Vozidla nad 3,5 tuny budou muset přes Vrahovice, Vrbátky, Dubany a Držovice.

(ok)

Poslat nový komentář