Dům ve Smržicích lehl popelem, uvnitř naštěstí nikdo nebyl. Škoda je pět milionů

Dům ve Smržicích lehl popelem, uvnitř naštěstí nikdo nebyl. Škoda je pět milionů
ilustrační foto

Včera krátce po čtvrté hodině ranní vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu ve Smržicích na Prostějovsku. Střecha budovy se zřítila do přízemí, v domě naštěstí nikdo nebyl. Škoda je  5 milionů korun.

 

"Informaci o požáru převzala linka tísňového volání a to hned od několika oznamovatelů, patnáct minut po čtvrté hodině ranní v neděli," informoval tiskový mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Na místo podle něj společně s profesionální jednotkou požární stanice Prostějov, vyrazily další tři jednotky z řad dobrovolných hasičů, jmenovitě Kostelec na Hané, Vrahovice a místní Smržice.

V době, kdy hasiči na místo přijeli, již plameny zachvátily celou budovu. "střecha budovy se zřítila do přízemních prostor a následně došlo k celkovému rozšíření na sousedící dvojgaráž a další menší přístavbu u rodinného domku," popsal Hošák. Vysoké plameny také částečně poškodily fasádu a střechu přilehlého sousedního domu.

Hasiči také vyloučili, že by v době požáru byl někdo uvnitř budovy. "Co je příčinou vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření hasičů ve spolupráci s Policii ČR, prvotní odhady hovoří o škodě 5 milionů korun. Při požáru ani zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění," uzavřel mluvčí.(bat) 

 

Poslat nový komentář