Obyvatelé Držovic se pustí do podzimního úklidu

Obyvatelé Držovic se pustí do podzimního úklidu
ilustrační foto

Na svých zahradách i v domech i před nimi se mohou do podzimního úklidu pustit obyvatelé Držovic, v pátek 19. října jim totiž obec hned na několika místech přistaví kontejnery.

 

Vybrat si lidé mohou ze dvou typů kontejneru. Do toho na biodpad patří například tráva, listí či keře, ale vyhodit sem můžou i větve ze stromů do průměru 1 centimetru a délky 1 metru. Do velkoobjemového kontejneru pak smí vyhodit odpad z domácností, který je rozměrný a není možné ho umístit do popelnic. Patří sem například staré koberce, linolea, starý nábytek nebo vyřazené oblečení.

Kontejnery na bioodpad budou v pátek 19. října umístěny na ulicích u zbrojnice, Tichá, Fibichova a Na trávníku, kde od tří hodin odpoledne do pěti bude stát po jednom z nich a na ulici Haška, kde ve stejnou dobu budou stát dokonce dva. Velkoobjemové kontejnery pak ve stejný čas najdou pouze na ulici Haška a u zbrojnice. 

Zbavit se nepotřebných věcí mohou i ti, kteří maji doma staré pneumatiky či nebezpečný odpad. Jejich sběr totiž proběhne už tuto sobotu od půl dvanácté dopoledne do půl jedné odpoledne u hasičské zbrojnice. Lidé mohou vyhazovat například oleje, tuky, barvy, fotochemikálie, léky či agrochemický odpad včetně obalů. Odevzdat mohou také pneumatiky z osobních vozidel nebo vyřazená elektrozařízení, jako jsou například ledničky, televize, rádia, počítače, DVD přehrávače, mikrovlnné trouby, rychlovarné konvice, baterie, zářivky nebo výbojky.(bat) 

 

 

Poslat nový komentář