Za ušetřené peníze z odpadu nové chodníky

 Za ušetřené peníze z odpadu nové chodníky
ilustrační foto

Kdo v Prostějově třídí odpad, pomáhá stavět chodníky a opravovat ulice. I tak by se dala nazvat situce, která nyní v Prostějově nastala.  Radnice, které se podařilo ušetřit peníze za likvidaci odpadu, se je totiý rozhodla investovat do opravy silnic a chodníků.

 

Město doplácí na likvidaci komunálního odpadu ročně přes dvacet milionů korun. Letos se mu však podařilo některé z peněz ušetřit, a to také díky samotným obyvatelům Prostějova. „Úspora vznikla zejména tím, že se více třídilo, za což patří občanům Prostějova velké poděkování. Každá ušetřená koruna přijde vhod, a my jsme uspořenou částku využili v další potřebné oblasti," vysvětluje první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že radní rozhodli o přesunu těchto financí ve výši 1,5 milionu korun na opravu komunikací a chodníků. 

 

"Jedná se především o opravu komunikace na ul. Krapkova  ve výši 600 tisíc korun, vybudování dalších nájezdů na chodníky pro vozíčkáře ve výši půl milionu korun, potřebnou výměnu dopravního značení ve výši 200 tisíc korun a opravu kanalizačních vpustí. Předpokládáme, že rekonstrukční práce proběhnou ještě v letošním roce,“ dodal Pospíšil.(bat)

 

Poslat nový komentář