Sledujeme: Regionální sněm ODS dnes podpořil Petra Nečase v čele

Sledujeme: Regionální sněm ODS dnes podpořil Petra Nečase v čele
ilustrační foto

 

 

 

 

Regionální sněm ODS Olomouckého kraje dnes podpořil kandidaturu premiéra Petra Nečase na šéfa strany. Ten tuto pozici obhajuje a zatím je jediným kanidátem. Z devíti krajů, kde se již sněmy sešly, mu podporu vyjádřilo šest. O tom, kde se skutečně stane novým předsedou strany se rozhodne už o tomto víkendu na kongresu v Brně, který se koná jen krátce po tom, co ODS utrpěla vážnou porážku v krajských a senátních volbách.

 

Kromě šéfa strany rozhodují občanští demokraté také o postech svých místopředsedů. Na 1. místopředsedu regionální sněm dnes nominoval ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu, další místopředsednická křesla by pak mohla připadnout nynějším místopředsedům Jiřímu Pospíšilovi a Pavlu Blažkovi. Posledním z místopředsedů by pak mohl být ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

 

Do Výkonné rady ODS mohli občanští demokraté vybírat ze 4 kandidátů. Těmi byli šéf olomouckého regionálního sdružení ODS Rober Knobloch, primátor Olomouce Martin Novotný, místopředseda regionálního sdružení ODS Petr Sokol a Ivan Langer. Robert Knobloch byl zvolen v prvním kole, Langer ve třetím. Prostějovští členové hlasovali pro svého kandidáta Petra Sokola.

Situaci pro vás dále sledujeme.(bat)

 

Poslat nový komentář