Chceme být poctivou opozicí, vzkazuje krajské koalici ODS

Chceme být poctivou opozicí, vzkazuje krajské koalici ODS
ilustrační foto

Občanská demokratická strana, která po neúspěchu v nedávných volbách do krajských zastupizelstev skončila v opozici, si zvyká na novou roli. Zastupitelský klub ODS obyvatelům Olomouckého kraje nyní slibuje, že oranžovo-červenou koalici, která kraj v dalších letech povede, bude konfrontovat s nespokojeností občanů.

 

Politici z řad ODS se bojí, že kraji nyní po domluvě sociální demokracie s komunisty hrozí například další rušení regionálních tratí či uzavřené školy, přestože obě strany slibovaly před volbami opak. "To bude mít nezanedbatelný negativní dopad do života v odlehlých částech kraje i malých obcích, kterých se obě strany před volbami tak dovolávaly," stojí v tiskové zprávě členů zastupitelského klubu ODS v Olomouckém kraji.

 

Zároveň však občanskodemokratičtí zástupci ve vedení kraje slibují svým voličům, že situaci a dění v krajském zastupitelstvu budou další čtyři roky bedlivě sledovat. "Nechme nové radní ukázat, co dovedou. Dění na kraji nám, ani přesto, že jsme skončili v opozici, není lhostejné, a proto budeme pečlivě jejich práci sledovat," píší opoziční zastupitelé s tím, že budou zjišťovat, zda koalice plní svoje sliby a prospívá rozvoji kraje a jeho občanům. 

 

"Jako krajští zastupitelé máme mnoho možností, jak se k práci Rady vyjadřovat, a budeme jich také plně využívat. Budeme diskutovat s běžnými občany i komunálními politiky a zjišťovat, s čím jsou nespokojeni. S tím pak hejtmana, náměstky i radní budeme konfrontovat a důsledně požadovat jejich odpovědi. Výsledky své kontroly a kritickou analýzu práce levicové koalice budeme pravidelně zveřejňovat. Občané Olomouckého kraje si totiž zaslouží nejen vládu, ale také poctivou opozici, která pro ně bude čtyři roky pracovat. To je naším cílem a ambicí," uzavírají  své tiskové prohlášení členové zastupitelského klubu ODS v Olomouckém kraji.(red)

 

Komentáře

Haló Vy lidi ze skomírající ODS. Aspoň si už v praxi vyzkoušíte a nacvičíte, jaké je to, když lidi ve vedení kraje či města mají jiný názor. Učte se to na kraji, aby Vám to potom šlo dobře i u nás v Prostějově.

Poslat nový komentář