Hejtmanem kraje je Jiří Rozbořil, Alois Mačák dohlédne na dopravu

Hejtmanem kraje je Jiří Rozbořil, Alois Mačák dohlédne na dopravu
ilustrační foto

Olomoucký kraj - Hejtmanem kraje je podle očekávání Jiří Rozbořil, noví krajští zastupitelé jej dnes dopoledne zvolili na svém ustavujícm zasedání. Rozdělili si také křesla náměstků, pět dostala ČSSD a dvě komunisté. Křeslo náměstka pro resort dopravy a silničního hospodářství získal prostějovský radní Alois Mačák.

V čele Olomouckého kraje je od dnešního dopoledne Jiří Rozbořil. Nové zastupitelstvo jej zvolilo hejtmanem, hlasovalo pro něj celkem 35 z 55 jeho členů. „Jsem připravený pracovat ve prospěch všech občanů Olomouckého kraje,“ řekl krátce po svém zvolení Jiří Rozbořil. Zastupitelé zároveň hlasovali o složení krajské rady pro čtvrté volební období. V Radě Olomouckého kraje zasednou zástupci České strany sociálně demokratické a Komunistické strany Čech a Moravy.

 

Hejtman Jiří Rozbořil bude mít na starosti finance, investice a evropské projekty, krizové řízení, vnější vztahy a cestovní ruch. Jeho prvním náměstkem bude Alois Mačák s resortem dopravy a silničního hospodářství. Dalšími náměstky hejtmana budou Radovan Rašťák, který se bude starat o kulturu, péči o památky, tělovýchovu, sport a volný čas, Michael Fischer dohlédne na zdravotnictví, Yvona Kubjátová získala křeslo sociálních věcí, Zdeněk Švec školství a Michal Symerský regionální rozvoj, územní plánování, životní prostředí a zemědělství či majetek. Neuvolněnými členy rady se stali Ivana Dvořáková, Pavel Martínek, Eva Pavličíková a Pavel Šoltys.

(red)

Poslat nový komentář