Co týden dal (26.11. - 2. 12.)

Co týden dal (26.11. - 2. 12.)
ilustrační foto

Do majetku města by se měl vrátit kus průmyslové zóny. Zastupitelé navíc v úterý schválili započtení pohledávky města za společností MODŘANY Power. Tato pohledávka vyplývá ze smluvní pokuty – firma nejenže nedodržela závazek vystavět v průmyslové zóně výrobní podnik, ale se stavbou ani nezačala, navíc pozemky zastavila. Město je nyní získá zpět. Bude sice muset vrátit kupní cenu zhruba 30 milionů, ale samozřejmě z toho odečte smluvní pokutu. A co víc – zájemců o pozemky v naší průmyslové zóně je dost.

Exministr Vít Bárta strhl mediální lavinu poté, co zveřejnil ceny, za něž se naši zákonodárci stravují v jídelně Úřadu vlády. Třeba řízek s bramborovým salátem za 16 korun, bramboračka za 11 Kč... A pozor – ministři prý mají stravu zdarma! Přitom by naše politické špičky se svými příjmy mohly jíst třikrát denně v těch nejdražších pražských restauracích...Nepřipomíná vám to něco?

Když jsem tak zmínila pana Bártu, musím přiznat, že náš exministr je nesmírně aktivní. Třeba v Parlamentních listech se o jiném politikovi takřka nedočtete, zatímco pan Bárta komentuje kdeco...

Zástupce Česka bude chybět na letošním slavnostním ceremoniálu udílení Nobelových cen. Premiér prý nemá čas a Václavu Klausovi se zase nelíbí, že cenu za mír dostane Evropská unie. Prý je to tragický omyl.

V naší vládě už nezůstal kámen na kameni. O to by ani tak nešlo, jenže časté střídání stráží státní kase zrovna nesvědčí. Každý z odcházejících z ní pěkně odsál. Odchod ministra dopravy Pavla Dobeše a Alexandra Vondry z obrany přijde daňové poplatníky na víc než půl milionu korun...

A víte co? Dnes začíná advent. Zapomeňme na politiku (v této chvíli s ní stejně nic neuděláme) a snažme se užívat krásy a pohody předvánočních dnů. Přeji vám všem krásný první adventní týden.

Olga Katolická

Poslat nový komentář