Vánoční přání dětí z dětských domovů už se plní, pomozte i vy

Vánoční přání dětí z dětských domovů už se plní, pomozte i vy
ilustrační foto

Prostějovsko (bat) Najít po štědrovečerní večeři pod stroměčkem povlečení a pouzdro Justina Biebera, to je přání čtrnáctileté Sáry z Dětského domova v Plumlově. Splnit jí ho můžete třeba právě vy. A nebo můžete potěšit radiomagnetofonem sedmiletého Gabriela, hodinkami a kosmetikou patnáctiletou Veroniku či legem se zvířaty stejně starého Jardu z prostějovského Dětského domova.

Zatímco v plumlovském domově už na svůj dárek v podobě povleční čeká jen Sára, v tom prostějovském je na výběr ještě ze 13 přání. Nechybí mezi nimi lego, CD řehrávač, kosmetika, sluchátka, hodinky či mp4 přehrávač. Radost dětem můžete udělat velmi snadno. Stačí si vybrat dárek, kterým chcete potěšit a na stránkách sdružení Dobré místo pro život si jej zarezervovat. "Vzápětí Vám přijde e-mail, že zakoupený dárek můžete odevzdat v sídle Okrašlovacího spolku města Prostějova na Vrlově ulici v Prostějově, nebo osobně předat zástupcům dětských domovů, kteří se budou účastnit vánočního večírku Spolku, který se koná 14. prosince od šesti hodin odpoledne v restaurační části Národního domu," informuje předsedkyně spolku Milada Sokolová a s tím, že doufá, že radost bude mít co nejvíce dětí. "Bylo by skvělé, kdyby se lidé zapojili a všechny děti našly pod stromečkem to, co si vysnily."

 

Strom splněných přání je akce, díky níž se mohou i děti v dětských domovech po celé republice těšit na Ježíška. Lidé už úspěšně plní místa pod stromečky například v olomouckých domovech, letos se prostřednictvím sdružení Dobré místo pro život a prostějovského Okrašlovacího spolku zapojily i dětské domovy na Prostějovsku. "Obrátila se na mě kolegyně, předsedkyně sdružení Dobré místo pro život, která pomáhá splnit prostřednictvím webových stránek www.dobremistoprozivot.cz  vánoční přání dětem v domovech v Olomouci. Oslovila jsem proto pány ředitele v "našich" dětských domovech - Prostějov a Plumlov - zda by také měli zájem zapojit se do této aktivity a prostřednictvím "dárců" udělat radost dětem," vysvětluje Milada Sokolová.

Poslat nový komentář