Prostějovskou nemocnici ocenili pacienti, je čtvrtá nejlepší v republice

Prostějovskou nemocnici ocenili pacienti, je čtvrtá nejlepší v republice
ilustrační foto/zdroj: AGEL

Pacienti Nemocnice Prostějov jsou s poskytovanou péčí velmi spokojeni. Vyplývá to z výsledků ankety Nejlepší nemocnice České republiky 2012 organizace HealthCare Institut, kde se prostějovská nemocnice umístila v rámci celkového celorepublikového srovnání spokojenosti ambulantních i hospitalizovaných pacientů na čtvrtém místě. Zároveň obsadila třetí příčku v kategorii „Nejusměvavější nemocnice v ČR 2012“.

 

„Umístit se ze 160 hodnocených nemocnic v České republice na 4. místě – a zejména pak v hodnocení spokojenosti pacientů – vnímáme samozřejmě jako velmi příjemný a krásný výsledek. Jsme rádi, že naši pacienti hodnotí takto příznivě naši práci a s ohledem na umístění prostějovské nemocnice v doprovodné kategorii „usměvavá nemocnice“ - tentokrát dokonce na třetím místě - se zdá, že i celková atmosféra v nemocnici je vnímána a hodnocena velmi dobře," raduje se z výsledku ředitel Nemocnice Prostějov Tomáš Uvízl. 

 

"Snažíme se již několik let zdůrazňovat význam kulturní a vlídné komunikace a obecně humánní rozměr poskytování zdravotní péče. Výsledek celostátní ankety nasvědčuje, že tyto hodnoty naši pacienti vnímají. Děkuji svým kolegům v nemocnici a děkuji také našim pacientům za takto vlídné hodnocení, které zároveň přijímáme s velkou pokorou. Každý den léčíme stovky pacientů a v každém jednom případě chceme nadále usilovat o spokojenost každého z nich“, zhodnotil ředitel výsledek celostátní ankety s tím, že takto dobrý výsledek je zároveň zavazující do budoucna. 

 

V rámci průzkumu bylo během letošního roku osloveno více než 40 tisíc pacientů, kteří odpovídali na otázky týkající se kvality péči i chování zaměstnanců, a to například zda se jim představila ošetřující sestra či lékař, jestli jim byl dobře vysvětlen zdravotní stav a kroky, které zdravotníci plánují provést. 

(red)

 

Poslat nový komentář