Mráz v kraji ohrožuje životy

Mráz v kraji ohrožuje životy
ilustrační foto/zdroj: brainerddispatch.com

Olomoucký kraj (bat) Mrazy, které v posledních dnech svírají kraj, si málem vybraly své první oběti. V Olomouci a na Července o víkendu náhodní kolemjdoucí objevili silně podchlazené lidi. Mrazivé počasí se v kraji ještě chvíli zdrží.

 

"V prvním případě byla na nádraží v Července kolem sedmé hodiny ranní nalezena silně podchlazená 62 letá žena, která byla ve vážném stavu převezena do fakultní nemocnice v Olomouci. Ve druhém případě byl kolem jedenácté hodiny dopoledne nalezen v Olomouci, v části Řepčín , u neobydleného domu, podchlazený 59letý muž. Byl rovněž převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," informuje policejní tisková mluvčí Irena Urbánková s tím, že obě podchlazené osoby nalezli náhodní kolemjdoucí.

 

S mrazy je však třeba počítat i v následujících dnech. Dnes přes den se nejvyšší teploty budou sice pohybovat kolem nuly, už zítra však mohou klesnout až k -6 stupňům Celsia. "Naše území bude ovlivňovat tlaková níže spojená s okluzní frontou, po jejíž zadní straně se obnoví příliv studeného a vlhkého vzduchu od severu. V úterý bude převážně zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší teploty se budou pohybovat od -2 až do -6 °C a  nejvyšší teploty -5 až -1 °C," říká meteorolog Roman Volný z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

 

Poslat nový komentář