Kam na lyže? Poradíme vám v přehledu ski areálů, které jsou v provozu

Kam na lyže? Poradíme vám v přehledu ski areálů, které jsou v provozu
ilustrační foto

Olomoucký kraj (red) Rádi byste vyrazili na lyže, ale nejste si jistí, kolik je kde sněhu a zda nakonec svah nebudete sjíždět na bahně? Vánoce možná nebudou bílé, lyže však ve sklepě zůstávat nemusí. Přehled ski areálů v provozu v Olomouckém kraji vám přinášejí Prostějovské novinky.

KASTE, Relax Petříkovwww.kaste.cz, areál v provozu 9 – 16 hodin, 20 – 40 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá, červená

Novinka – letos všech 5 vleků 6 sjezdovek v Petříkově na 1 skipas ! ! !

Populární lyžařské středisko Petříkov nazývané „malý moravský Kitzbühel“ se nachází 2 km od Ramzovského sedla a leží v jednom z nejkrásnějších údolí centrálních Jeseníků.Do tohoto Petříkovského údolí je možno se dostat nejen autem, ale i vlakem (nádraží Ostružná, resp. Ramzová).

K dispozici je centrální parkoviště před Petříkovem pro sjezdaře zdarma, odkud dopravu k vlekům KASTE zajišťují skibusy. Areál nabízí 5 vleků a 6 sjezdovek, na kterých platí společné jízdenky. Svahy různé obtížnosti jsou vhodné pro začátečníky i zdatné lyžaře. Na 5 sjezdovkách je umělé zasněžování a denní úprava svahů, na jedné z nich probíhá noční lyžování (Pá+So od min.10 osob). Samozřejmostí jsou i ubytovací a stravovací kapacity u vleků, což zařazuje středisko mezi nejmodernější na Moravě. Nechybí ani půjčovna lyží a snowboardů, servis a lyžařská škola.

Bonera Ramzováwww.bonera.cz, areál v provozu 8.30 – 16 hodin, 40 – 50 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá, červená, černá

Sedačková lanová dráha je jediná dráha, kterou se dostanete na vrcholy Jeseníků. Skládá se ze dvou úseků z Ramzové na Čerňavu a z Čerňavy na Šerák. Celková maximální přepravní kapacita lanovek a vleků je 3 590 osob za hodinu. Lyžaři a snowboardisté mohou sjíždět přes 8 km pravidelně upravovaných sjezdovek, které jsou vhodné jak pro začínající, tak pokročilé lyžaře.

U lanové dráhy nabízíme ubytování v Chatě u lanovky pro 30 osob s plným příslušenstvím. Na chatě Jiřího na Šeráku si můžete vybrat mezi krásnými novými pokojíky a staršími. Ubytování v penzionu MAX s plným příslušenstvím, na Ramzové, 50 m od nástupu na lanovku.

V blízkosti najdete turistické stezky, hřiště, tenisové kurty, lyžařské sjezdovky.

Ski areál Hlubočkywww.skiarealhlubocky.cz, areál v provozu 9 – 21 hodin, 20 – 35 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá, červená

Ski areál Hlubočky se nachází v pohoří Oderské vrchy na rozhraní Nízkého Jeseníku, Oderských vrchů a Hané asi 10 km od města Olomouc. Středisko leží v nadmořské výšce 300 m a je vybaveno systémem výroby technického sněhu a třemi vleky s celkovou odbavovací kapacitou 1 800 os/hod. Přístup do střediska je po rychlostní komunikaci R35 exit Přáslavice a dále směr Velká Bystřice, Mariánské údolí. Do střediska je také dobrý přístup po železnici, z Olomouce trať č. 310. Ve středisku jsou 4 sjezdovky v celkové délce 1 700 m, z toho 3 zasněžované a jedna osvětlená pro večerní lyžování a snowboardpark, který je také osvětlený. Areál je vhodný pro všechny kategorie lyžařů, pro carvingové lyžování a nejvíce pak pro rodiny s dětmi.

V areálu je k dispozici lyžařská a snowboardová škola, půjčovna vybavení, občerstvení, ohřívárna – herna pro děti, parkoviště pro 200 aut zdarma 10 až 30 m od vleku. V blízkosti střediska se nacházejí dva komfortní hotely.

Skipark Filipovicewww.skipark-filipovice.cz, areál v provozu 9 – 16.30 hodin, 50 – 150 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá

Moderní lyžařský areál SKIPARK Filipovice se nachází v malebném podhůří Jeseníků. Je umístěn na úpatí Červenohorského sedla, přímo u hlavní silnice, směrem od města Jeseníku (10 km) a od hraničního přechodu s Polskem (28 km).

Jen u nás platí slogan "lyžování pro každého v každém věku za výhodné ceny". Celý areál zaručuje optimální podmínky pro individuální i rodinné lyžování, a to hlavně díky rozmanitosti terénu, který uspokojí požadavky jak vyznavačů nenáročného lyžování, sportovního lyžování, tak milovníky snowboardingu, kteří mohou využít sedačkovou lanovku s rozjezdovým nástupním pásem, dvou lanových vleků, tří sjezdovek střední obtížnosti s celkovou délkou 2 600 m a s přepravní kapacitou 2 700 os./hod.. Novinkou je také snowtubingová dráha. Přijďte si vyzkoušet nový adrenalinový zážitek za super ceny, plus bonus – parkování zdarma. 

Samozřejmostí je také moderní umělé zasněžování a denní úprava sjezdovek. Pro vyznavače snowboardingu je v prostorách areálu připraven kvalitní snowboard park. Příznivce běžeckých stop potěší kvalitně upravované běžkařské tratě umožňující rekreační výlety do blízkého okolí s nezapomenutelnými zážitky pohledů na krajinu jesenických hor.

Přímo v areálu SKIPARKU se nachází stylová horská restaurace, půjčovna lyží a servis, lyžařská škola s dětským vlekem, wc, plus bonus – parkování zdarma.

Klientům nabízíme denně večerní lyžování v době od 18.00 - 21.00 hod. Při večerním lyžování bývá pravidelně v provozu i sedačková lanovka = lyžování na sjezdovce dlouhé 1.000m!

PROskil Brannáwww.skibranna.cz, areál v provozu 9 – 19. hodin, 20 – 40 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá, červená

Ski areál se nachází na trase Hanušovice – Jeseník bezprostředně v blízkosti centra horské obce Branná s výbornou dostupností automobilem i autobusem, parkování zdarma přímo ve ski areálu. Vlakové nádraží vzdáleno 1 km. Jedná se o lyžařský areál rodinného typu jak pro začátečníky, tak pokročilé lyžaře. Přepravu lyžařů zajišťujeme dvojsedačkou typu LEITNER S2, dvěma vleky EPV 300 a pro nejmenší máme provazový vlek-tahátko, které je do výšky 150 cm zdarma. V areálu velmi dobře funguje lyžařská škola, půjčovna lyží, prken a bot, kterou tu zajišťtuje firma SUN SKI. Při spodní stanici lanovky je bufet s wc a krytým venkovním posezením, druhý bufet s větší nabídkou je u dolní stanice vleku č.1. Obec Branná nabízí mnoho možností ubytování jak pro lyžařské kurzy tak pro individuální rekreaci. Vlastní centrum ski areálu je umístěno v uzavřeném údolí a proto i pocitově vytváří příznivý dojem na návštěvníky.

Skiarál Avalanche – Horní Václavovwww.skiareal-avalanche.cz, areál v provozu 9 – 16. hodin, 30 – 70 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá

Nově postavený lyžařský areál se nachází v oblasti Hrubého Jeseníku u obce Dolní Moravice přibližně 10 km od nejvyšší hory Moravy a Slezska - Pradědu (1492 m n. m.), která patří k nejnavštěvovanějším střediskům. V oblasti se vyskytuje několik národních přírodních rezervací a jsou zde vynikající podmínky pro lyžaře, snowboardisty, běžkaře.

Pro parkování je 55 míst přimo u svahu a cca 80 míst u hotelu, zdarma; 1,5 km záchytné parkoviště Malá Morávka, k dispozici rychlé občerstvení přímo u sjezdovky, 200 m v hotelové restauraci.

Půjčovna, Ski servis, Lyžařská škola, Snowboardová škola, dětský vlek, hřiště skibus.

Snowpark: skokánek, big air, rail, side bedna 

Sáňkování a bobování: možné v areálu 

Ubytování: Hotelový komplex Avalanche

Lyžařský areál Zlaté Hory – Příčnáwww.skipricna.cz, areál v provozu 9 – 16. hodin, 30 – 60 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá, červená

Vlastníkem i provozovatelem Lyžařského areálu Příčná je město Zlaté Hory. Součástí Lyžařského areálu Příčná ve Zlatých Horách je sjezdová trať, 4-sedačková lanová dráha Doppelmayr, obslužné objekty A,B,C, objekt zázemí lanové dráhy, systém technického zasněžování.

Lyžařský areál Příčná se nachází ve Zlatých Horách na severní patě Příčné hory (975 m.n.), 3 km od hranic s Polskou republikou a v těsné blízkosti komunikace II. třídy Jeseník-Zlaté Hory-Krnov-Opava-Ostrava. Parkování je bezplatné bezprostředně u nástupní stanice čtyřsedačkové lanové dráhy. Lanová dráha Doppelmayr je vybavena rozběhovým pásem a její přepravní kapacita je 2 400 osob/hodinu. Povrch sjezdovky je zasněžován a pravidelně upravován rolbou. Díky tomuto modernímu vybavení nemusí návštěvníci čekat v dlouhých frontách, mohou si řádně zalyžovat. Ve skiareálu je k dispozici půjčovna veškerých lyžařských potřeb a lyžařská škola firmy SUN SKI Jeseník. Pro nejmenší je připraven dětský svah u nástupní stanice s dětským vlekem. K dispozici je občerstvení a sociální zázemí, také v těsné blízkosti nástupní stanice lanové dráhy.

Ski areál Kouty nad Desnouwww.kouty.cz, areál v provozu 8.30 – 16 hodin, 50 – 60 cm technického sněhu, obtížnost tratí: modrá, červená

Skiareál Kouty je nové lyžařské středisko, které se nachází v chráněné krajinné oblasti Jeseníky, obci Loučná nad Desnou, místní části Kouty nad Desnou umístěné v 1100m n.m.C Představujeme Vám největší skiareál na Moravě s první šestisedačkovou lanovkou v Česku.

Lanovka je schopna odbavit 3200 osob za hodinu, čas jízdy na vrchol sjezdovek je 6 min 48 sec.

Skiareál nabízí čtyři sjezdovky z toho dvě mají délku přes 2km s ojedinělou šířkou přes 50m.

Celková plocha sjezdovek 25ha. Večerní lyžování 18:00-21:00. Vlaková stanice přímo u areálu. Bezplatné parkování přímo v areálu s dostatečnou kapacitou.

Horní stanice lanovky - výchozí bod pro nově upravované běžecké trasy v bezproblémové nadmořské výšce 1100 - 1250 m (ideální sněhové podmínky), nádherné prostředí s možností návštěvy horní nádrže elektrárny Dlouhé StráněKoutecký les - celoročně provozovaný historický skanzen v areálu 

Sněhovou jistotu garantuje nejmodernější zasněžovací technika pokrývající všechny sjezdovky.

Ve středisku naleznete dětský park, pojízdný pás, snowpark, běžecké trasy, restaurace, prodejnu, půjčovnu, servis, testcentrum lyží a snowboardů, lyžařskou školu.

Komplexní služby umocňuje příjemné zázemí několika restaurací (1000 os./h) se slunnou terasou.

Lyžařský areál Kladkywww.lyzovanikladky.cz, areál v provozu 9 – 16 hodin (mimo 17. a 18.12.2012), 25 cm technického sněhuobtížnost tratí: modrá

Lyžuje se za loňské ceny!

Lyžařský areál Kladky je střediskem pro malé i velké, začátečníky i středně pokročilé lyžaře. Najdete ho za obcí Kladky v malebném prostředí přírodního parku Kladecko obklopeném lesy s výhledem do okolí z nejvyššího bodu celé oblasti z výšky 610 m.

Sjezdovka lyžařského areálu Kladky je z okolních nízko položených sjezdovek uznávaná návštěvníky za nejzajímavější. Je 450 m dlouhá s dostatečným prostorem pro různé trasy sjezdu a s převýšením 85 m. Vlek je opatřen pevnými teleskopickými unašeči s plynulou regulací rychlosti, vhodný pro začátečníky a malé děti. Celý svah je osvětlen pro večerní lyžování, které se v našem areálu těší velké oblibě. Svah je vybaven zasněžovacím systémem a je pravidelně kvalitně upravován rolbou. Pro vaši spokojenost je zde samozřejmě k dispozici Skiklub s občerstvením a sociálním zařízením. Naproti Skiklubu je pro děti a lyžařskou a snowboardovou školu k dispozici malý vlek.

Ve skiareálu Kladky můžete již třetím rokem využít služeb lyžařské a snowboardové školy.

Poslat nový komentář