Staňte se Ježíškem pro děti, které musí ležet o Vánocích v nemocnici

Staňte se Ježíškem pro děti, které musí ležet o Vánocích v nemocnici
ilustrační foto

Prostějov (bat) Podarovat vánočními dárky děti z dětských domovů a ty, které musí vánočné svátky trávit v nemocnici místo s rodinou, to je myšlenka, se kterou se letos už čtvrtým rokem sejdou ve čtvrtek lidé před prostějovskou nemocnicí.

"Ve čtvrtek od čtyř hodin odpoledne se budeme scházet na známém místě, před Prostějovskou nemocnicí a už čtvrtým rokem uděláme radost dětem, které musí trávit Vánoce v nemocnici a dětském domově," informuje organizátaor akce Zdeněk Franc.

A o co vlastně jde? "Všichni, kterým jde i o radost druhých, mohou donést dva dárečky. Jeden pro děti do nemocnice a druhý do dětského domova. Jaký dárek chcete darovat je jen na Vás, i malá drobnost dokáže potěšit a vykouzlit úsměv a o ten nám přece jde," vysvětluje Franc.

 

Že má akce smysl a děti si dárků váží ukazuje i příběh malé Adélky. "Kontaktovala devítiletá Adélka, která vloni trávila Vánoce v Prostějovské nemocnici. Náš dárek a návštěva jí udělaly takovou radost, že se letos přidá k naší akci a společně s námi nemocné děti navštíví," informoval včera účastníky akce prostřednictvím facebookové události Franc.

 

Jaké dárky lidé přinesou, je jen na nich. Přesto organizátoři mají jednu prosbu. "Jen prosíme, nepřehánět to s plyšáky, z minulého ročníku ještě nějaké máme, které teď půjdou do oběhu. Pokud přeci jen plyšovou hračku, prosíme o hezké a čisté nebo nové." Také pro děti v nemocnici se hodí kvůli sterilnímu prostředí a dodržení hygieny pouze nové hračky.

 

 Komu nevyhovuje datum a čas, může se po telefonu s organizátory domluvit a dárky předat přímo jim. Kontakt na Zdeňka France je 774911956.

Poslat nový komentář