Prezident vyhlásil amnestii, policie chystá manévry

Prezident vyhlásil amnestii, policie chystá manévry
ilustrační foto/ zdroj: vysílání ČT

 

Olomoucký kraj (bat) Policie posílí hlídky v ulicích i na silnicích. Reaguje tak na vyhlášení amnestie, které včera učinil prezident České republiky Václav Klaus.

 

 

Ihned po vyhlášení amnestie vyjádřili lidé své obavy z hromadného propouštění vězňů. "Pustěj většinou menšiny, který seděj za drobný trestný činy a kterejch jsou plný kriminály, to zase bude na ulicích veselo," psal například jeden z čtenářů zpravodajského serveru Idnes. "Tak fajn 20. výročí samostatné ČR oslavíme tím, že mezi slušné lidi vypustíme kriminálníky. Fantastická logika, asi by jinak už nestihl rozdat milosti spřízněným  defraudantům a korupčníkům,ů hodnotil rozhodnutí prezidenta další. Také policisté si mezi sebou na sociálních sítích články o amnestii sdíleli s komentářem: "A můžeme začít znovu." Jen z Mírova a olomoucké vazební věznice, tedy věznic v Olomouckém kraji, se zřejmě díky amnestii dostane téměř stovka vězňů. V celé republice jich pak v omilostnění doufá na 7 000.

 

Dnes na situaci zareagovala i policie. "V souvislosti s vyhlášením dílčí amnestie se Policie ČR připravuje na zajištění zejména veřejného pořádku a to zvýšeným výkonem služby v regionech, kde jsou věznice a  kde se a očekává propuštění vězňů. Zaměříme se také na zvýšený dohled v dopravě a zajištění bezpečnosti v celé České republice," informuje Štěpánka Zatloukalová z tiskového oddělení Police ČR.

 "Spolupracujeme s vězeňskou službou prostřednictvím jednotlivých krajských ředitelství.  Policejní prezident  již nařídil krajským ředitelům, aby se na tuto situaci připravili a byli tak schopni reagovat na případné změny v bezpečnostní situaci v jednotlivých regionech," dodává.

 

Poslat nový komentář