Na první miminko 2013 nemocnice v Prostějově zatím čeká.

Na první miminko 2013 nemocnice v Prostějově zatím čeká.
ilustrační foto

Podle tiskového prohlášení mluvčí skupiny Agel, do které spadá i Nemocnice Prostějov, na své první miminko v novém roce nemocnice stále ještě čeká. V loňském roce se zde narodilo 951 dětí z toho 470 chlapečků a 481 holčiček. Mezi novorozenci bylo i jedenáct dvojčátek.

„Nejplodnějším měsícem byl v loňském roce srpen, kdy se narodilo 93 dětí. Nejméně miminek pak přišlo na svět v březnu, kdy zdravotníci pomohli na svět 65 novorozencům. Maminky volily pro své ratolesti především tradiční česká jména. Mezi nejčastější jména, která rodiče vybírali pro holčičky, patřila Natálie, Eliška, Tereza, Adéla. Mezi chlapci pak převládali Jakubové, Janové, Tomášové, Lukášové, Matyášové, Vojtěchové a Šimonové. Prostějovští zdravotníci však pomáhali na svět také dětem, které rodiče pojmenovali netradičně - například malé Lenotýně, Leile, Zitě či Izabele. Mezi exotickými chlapeckými jmény pak byl například Juliano, Johan, Herbert či Brian.

Součástí prostějovské porodnice jsou tři samostatné, klimatizované porodní boxy s úplným sociálním zázemím, k vybavení patří porodní vana a polohovatelná porodní lůžka. Již v prosinci 2005 získalo zdravotnické zařízení za podporu zdravého vývoje novorozenců a propagaci kojení významné ocenění Baby Friendly Hospital - "přátelsky nakloněná k dětem", uvádí Hana Szotkowská, tisková mluvčí společnosti Agel.

(red)

Poslat nový komentář