Byt v Olomouci zachvátily plameny

Ilustrační foto
ilustrační foto

Olomouc – Chvíle nebezpečí prožilo včera večer několik obyvatel a procházejících občanů v Olomouci, když vzplanul panelový byt na ulici Čajkovského v Olomouci.

Zprávu o tom, že z panelového bytu na ulici Čajkovského v Olomouci vychází hustý kouř a plameny, převzala linka tísňové pomoci včera krátce před šestou hodinou večer. Na místo se okamžitě rozjely jednotky profesionálních hasičů z Olomouce a dobrovolníci z blízkých Topolan. Osádky výjezdu doplnilo další velkokapacitní cisternové vozidlo a výšková technika z Olomouce.

Z hlášení vyplývalo, že v hořícím objektu nejsou uvězněni žádní lidé. Složitý a špatně dostupný terén si vyžádal průzkumnou jednotku, která doslova doběhla na místo požáru, ta také potvrdila, že uvnitř domu není nikdo uvězněn.

Do hořícího bytu se hasiči dostali násilným způsobem a během chvíle zlikvidovali ohnisko požáru. Za necelou hodinu plameny uhasili úplně. „Během činnosti hasičů bylo nutné velké množství skladovaných věcí v bytě vynosit mimo dům a zde postupně dohasit. Pomocí přetlakové ventilace provedli ochlazení a odvětrání prostor. V průběhu dohašování ještě odhalili několik menších skrytých ohnisek. Naštěstí nedošlo k rozšíření hoření do horních bytů, hasiči důkladnou kontrolou pomocí termokamery provedli průzkum veškerých místností a potvrdili tak bezpečí pro obyvatele nejen sousedních bytů“, uvádí tiskový mluvčí HZS Zdeněk Hošák.

Společně s jednotkami hasičů dorazila na místo požáru i Policie. V současné chvíli probíhá vyšetřování příčin vzniku požáru. Škoda je přibližně vyčíslena na jeden milion korun, a to nejen na vyhořelém bytu, ale i na společných prostorech a tepelné izolaci. Naštěstí nebylo nutné evakuovat žádné osoby a během likvidace požáru nedošlo k žádnému zranění.

(red)

Poslat nový komentář