Policie varuje před cestami na Prostějovsku, silnice namrzá

Policie varuje před cestami na Prostějovsku, silnice namrzá
ilustrační foto

Až do půl deváté večer by řidiči na celém území okresu měli dávat pozor a přizpůsobit svoji jízdu stavu vozovky.  Policie totiž na celém Prostějovsku hlásí kluzkou vozovku s jinovatkou a hrozbu namrzání vozovky. Silnice mezi Krumsínem a Soběsuky, kde odpoledne narazilo auto do stromu, pak byla uzavřena z důvodu špatné sjízdnosti. Dvě auta havarovala také na ulici Josefa Lady.

„Vozovky namrzají kvůli mrholení, provádíme posyp vozovek. Je to špatné, musí se jezdit opravdu velmi opatrně. Mrholení přímo namrzá na vozovce," řekl dispečer prostějovské správy silnic.

Podobná situace je i v jiných částech kraje, především na Přerovsku a Olomoucku, kde již došlo také k několika nehodám, například na R35 u Mladče či Nasobůrek, u Kojetína či Slatinic. R35 byla vpodvečer mezi Křelovem a Lošticemi kvůli řadě nehod a námraze v obou směrech uzavřena, v půl osmé večer pak byl obnoven provoz ve směru z Mohelnice do Olomouce. Stále však platí uzavírka v opačném směru mezi Litovlí a Mohelnicí. Naopak lepší je stav silnic na Šumpersku a Jesenicku.

(zkl)

Poslat nový komentář