Přes víkend se vystřídají všechny druhy počasí

Přes víkend se vystřídají všechny druhy počasí
ilustrační foto

Dnešní ráno začalo na mnoha místech přízemnímy mrazíky. Po vydatném dešti, který v noci zasáhl Olomoucký kraj, musí obyvatelé počítat s namrzlými chodníky a silnicemi. Přes den rtuť teploměru vyšplhá až na +7°C, na horách se bude pohybovat od -2°c po +2°C. Meteorologové předpovídají polojasno, místy s přeháňkami na horách sněžení.

Stále na mnoha místech platí od hydrometeorologů výstraha povodňové aktivity, převážně se to týká jihu Čech, Vysočiny, Královéhradeckého kraje, Libereckého, Pardubického a Ústeckého kraje, ale i Prahy. Tento stav platí až do odvolání. Včerejší oblevou se zvedly hladiny řek i na Prostějovsku. Nejvíce vody proteklo korytem Romži ve Stražisku, hladina dosahovala přes třicet centimetrů vody a Hloučela v Plumlově dosáhla téměř patnácti centimetrů.

Přes naše území v čerstvém západním proudění přechází další frontální systém. Večer se tedy obloha zatáhne a v sobotu se spustí déšť, místy přeháňky smíšené a od 500metrů sněžení. Během noci se budou pohybovat teploty od 1°C až po 3°c, přes den rtuť teploměru poklesne k nule. V neděli se bude dál ochlazovat přes den budou teploty od +2°c do -2°C a v noci klesnou na -5°C, teploty budou doprovázené polojasnou až oblačnou oblohou, místy se sněhovými přeháňkami. Po celý víkend nás čeká mírný vítr a rozptylové podmínky budou dobré.

Ani dlouhodobá předpověď neslibuje žádné velké změny. Ke konci února se mohou objevit teploty kolem 8°C.

(red)

Zdroj: www.chmi.cz

Poslat nový komentář