Radní města někdo vyhrožuje kvůli stavbě Galerie

Radní města někdo vyhrožuje kvůli stavbě Galerie
ilustrační foto

Stavba Galerie Prostějov se dosud nesla v duchu tvrdé, ale věcné diskuse, která nikdy nepřesáhla meze rozumné výměny názorů. Zdá se však, že těmto metodám boje odzvonilo a nastupuje těžší kalibr. Radní města Milada Sokolová totiž před pár dny obdržela výhružný email, který hrozí obyvatelům města i jeho současnému a bývalému vedení.

„Před pár dny mi z neznámé adresy opsavecityofpv@outlook.com přišel email, jehož autor po mně chce znát názor na výstavbu Galerie Prostějov na místě současného Kulturního a společenského centra. Následně je však zřejmé, že spíše požaduje zastavení přípravy stavby, a to hodně nevybíravými způsoby,“ řekla nám radní Milada Sokolová, která zmíněný dopis dostala. Neznámý pisatel dle ní vyhrožuje současnému i minulému vedení města, které se na přípravě stavby podílí, a naznačuje také, že obchodní centrum v centru města je hrozbou. „Není vyloučeno, že tvůrce dopisu měl na mysli i útok na obchodní centrum, protože v závěru zmiňuje, že doufá, že neohrozíme vlastní obyvatele,“ dodává vážný hlasem Sokolová, která ani toto riziko nechce brát na lehkou váhu.

Kdo za sepsáním dopisu může stát, radní Sokolová netuší. Má však indicie. „K dopisu byl přiložen i vzkaz v angličtině, který je nápadně podobný tomu, čím se prezentuje světoznámé hnutí Anonymous. Nevylučuji proto v blízké budoucnosti hackerský útok na webové stránky města či společnosti Manthellan, či snahu o prolomení počítačového zabezpečení města a krádež citlivých údajů,“ varuje Milada Sokolová, která paradoxně v době schválení záměru postavit Galerii toto rozhodnutí nemohla ovlivnit, protože v Radě ani zastupitelstvu ještě neseděla.

(zkl)

Poslat nový komentář