Do oprav škol letos půjdou dva miliony

Do oprav škol letos půjdou dva miliony
ilustrační foto

V letošním roce bude město investovat do oprav budov škol částku dva miliony korun. Celkovou částku a rozdělení investic schválila na své poslední schůzi rada města.

Finance jsou soustředěny ve Fondu reinvestic nájemného, které hradí jednotlivé školy a město se zavázalo tyto prostředky věnovat zpět do oprav školních budov. Rozdělení investičních prostředků byly projednány a schváleny také na společném jednání ředitelů škol. "Na výměnu oken středního traktu a na přípravu projektu opravy šaten tělocvičny ART ECON - Střední školy na Husově náměstí bude vyčleněno 900 tisíc korun, za půl milionu korun se vymění okna na východní straně budovy strojnické průmyslovky Středního odborného učiliště stavebního v Lidické ulici. Rekonstrukcí oken v investičním objemu 300 tisíc korun projde také jižní strana objektu Střední školy automobilní, za 200 tisíc bude opraven sokl budovy Střední školy designu a módy. Částku 100 tisíc korun reinvestuje město do rekonstrukcí podlah a střechy Střední zdravotnické školy," přiblížil rozdělení finančních prostředků Zdeněk Fišer, náměstek primátora.

V uplynulých třech letech uvolnilo město Prostějov do rekonstrukcí škol z fondu reinvestic celkem 3 miliony 630 tisíc, konkrétně v roce 2010 to bylo 910 tisíc, v roce 2011 1 milion 232 tisíc a v roce 2012 1 milion 488 tisíc korun.

(zkl)

Poslat nový komentář