Do Vánoc otevřou v Prostějově dva nové obchoďáky

Do Vánoc otevřou v Prostějově dva nové obchoďáky
Zlatá brána by měla vyrůst na místě dnešního Prioru na konci listopadu.

Přestavba prostějovského Prioru za 100 milionů na Zlatou Bránu by měla skončit na konci listopadu, a nové obchody by měly otevřít ještě před Vánoci. Předpokládá to investor projektu, který chce opravu budovy dokončit podobně rychle, jako to nedávno stihli v Olomouci při přestavbě Prioru na obchodní galerii Moritz.

Momentálně v budově probíhají hrubé úpravy, které by měly skončit do konce června. Do té doby by také měl být otevřen obchod Billa v přízemí. Poté se práce rozšíří do celého obchodního domu a změní se nejen vzhled budovy, u nějž beton na mnoha místech nahradí sklo, ale i jeho okolí. Vchody by totiž měly kopírovat ústí uliček mezi starými domy, které tam v minulosti stávaly.

Lidé by v novém obchodě měli najít nejrůznější sortiment od oděvů až po elektroniku, momentálně je podle Antonína Vlka, předsedy představenstva Prior IK, obsazeno asi 60 až 70 procent ploch. Nákupní prostory by se oproti stavu před zavřením Prioru měly zdvojnásobit (třeba plocha Billy by měla být až trojnásobná oproti dnešku), otevřeno by podle dřívějších informací mělo být i v sobotu a neděli.

Nový obchod u OBI

Vedle toho u obchodního domu OBI vyrůstá nové nákupní centrum, které by mělo otevřít na podzim letošního roku. Jeho součástí by měl být velký obchod s potravinami, obchody se sportovním zbožím či elektronikou. Pracovní příležitosti by mělo nabídnout desítkám lidí.

(zkl)

Poslat nový komentář