Co týden dal (11. - 17. 2.)

Sixtinská kaple, Vatikán, ilustrační foto
Sixtinská kaple, Vatikán, ilustrační foto

Určitě se mnou budete souhlasit, že nejzávažnější událostí uplynulého týdne bylo oznámení hlavy římskokatolické církve papeže Benedikta XVI. o své abdikaci. Mimo jiné i proto, že papežská rezignace je v historii zcela ojedinělá. Papež oznámil, že svůj úřad opustí 28. února. Konkláve kardinálů by se k volbě nového papeže mohla sejít už v polovině března. Znamená to, že v období Velikonoc, což je největší církevní svátek, by mši ve Vatikánu už mohl sloužit nový papež.

Skor dva měsíce pořád nemáme ministra obrany a zřejmě ho ještě nějakou dobu mít nebudeme. Zatím ani z kuloárů neuniklo jméno případného kandidáta.

V minulých dnech se zase diskutovalo o anonymních akciích. ODS se brání prolomení utajeného vlastnictví akcií s tím, že brání nedotknutelnost soukromého vlastnictví. Blbost. Pokud jsem jakýkoliv majetek nabyla poctivě, nemám problém doložit jeho původ. Pokud jsem s regulérností nabytí poněkud na štíru, musím se bránit, to je jasné, ne? Stejné je to i s majetkovým přiznáním. Zajímavé je, že ve svém okolí neznám nikoho, kdo by byl proti němu... Jen u našich politiků to jaksi nemůže projít... Proč asi?

Vítu Bártovi otrnulo. V čele strany Věci veřejné nahradil Radka Johna a hned rozvířil vůbec ne stojaté vody naší politické scény. Na nedělní televizní Partii sice odmítli pozvání ministři práce i průmyslu, a tak se pan Bárta sám pustil do podnikatele Andreje Babiše. Ten podle Bárty může za všechno zlé v českém potravinářství. Pan Bárta je poněkud mimo, mluví z něj zřejmě obava z Babišovy iniciativy ANO 2011.

Na banky se hrnou žaloby kvůli poplatkům. Vyzkouším, jestli je to k něčemu nebo jde jen o bouři ve sklenici vody. Za 200tisícový úvěr, který co nevidět skončí, platím měsíčně 49 Kč poplatek. Půjdu se zeptat, kolik z toho mi vrátí a dám vám vědět...

Olga Katolická

Poslat nový komentář