V Kolářových sadech vznikne kavárna s dětským hřištěm, možná i petanque

V Kolářových sadech vznikne kavárna s dětským hřištěm, možná i petanque
ilustrační foto

Rada města vyhlásila záměr prodeje bývalé klubovny Junáka v Kolářových sadech. Prostějovská firma Al Logic hodlá na tomto místě postavit kavárnu se sociálním zázemím, cyklistickými stojany a hřištěm pro děti. Zařízení bude mít každodenní provoz po dobu celého roku. Vybudování kavárny ještě musí schválit zastupitelstvo města.

V září 2012 schválilo zastupitelstvo bezúplatný převod bývalé kotelny ve Šmeralově ulici sdružení Junák, které dosud sídlilo v technicky nevyhovující budově v Kolářových sadech. V současné době probíhají stavební úpravy objektu na klubovnu, do níž se skauti přestěhují v průběhu letošního roku. Na město se obrátila společnost Al Logic, která hodlá na místě montovaného objektu postavit zařízení občanské vybavenosti. Kolářovy sady slouží jako oddychově rekreační plocha, na hvězdárně probíhají vzdělávací akce i ve večerních a nočních hodinách. V parku není žádné zařízení, které by poskytovalo služby, občerstvení, odpočinek a zázemí. "Realizací tohoto záměru dojde k rozšíření služeb pro veřejnost v dané lokalitě a zkulturnění prostředí hojně využívaného širokým spektrem návštěvníků," uvedl Jiří Pospíšil (ODS), první náměstek primátora.Kavárna, přebalovací kout, v budoucnu možná i petanqueKavárna má být dvoupatrová, zčásti zděná s prosklenou částí pro sezení a krytou terasou s nosným systémem z dřevěných vazníků. Toalety s přebalovacím koutem pro maminky s malými dětmi budou přístupné jak z provozovny, tak z venkovního prostoru, kde bude přístřešek pro kola a kočárky. Dětské hřiště s gumovým povrchem bude vybaveno atestovanými herními prvky. Zeleň v nejbližším okolí bude udržována provozovatelem areálu.Záměr investora musí být uveden do souladu s platnou územně plánovací dokumentací. Záměr nyní dostanou na stůl zastupitelé města, kteří o něm budou rozhodovat na svém dubnovém zasedání. Případný termín realizace pak bude otázkou kupní smlouvy a změny územního plánu. Ten by podle náměstka Zdeňka Fišera (ČSSD) měl být změněn na konci roku.Jak uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková (ODS), město také uvažuje o vybudování petaquového hřiště v sousedství budoucí kavárny. "Nyní musí Prostějované dojíždět do Prostějoviček, případně do Koupelek, a chtěli bychom tuto nabídku rozšířit. Věřím, že se mi podaří Radu města k tomuto kroku přesvědčit," uvedla Hemerková.(zkl)

Komentáře

PROSTĚJOV HRAJE PRIM. BUDE MÍT PRVNÍ NA SVĚTĚ HVĚZDÁRNU, ČISTĚ JEN NA POZOROVÁNÍ SLUNCE. Postavit přímo naproti pozorovatelny hvězdárny dvoupatrovou prosklenou osvětlenou kavárnu to dokážou jenom češi. Doufám, že za úplatky, které vedli ke schválení této '"prasárny" se postavý nová hvězdárna na novém místě. Pak-li že projekt projde, nebude již ze stávajícího místa hvězdárny možnost pozorovat nic.

Poslat nový komentář