V Mořicích stál na silnici sněhulák, jinak bylo pondělí v dopravě klidné

V Mořicích stál na silnici sněhulák, jinak bylo pondělí v dopravě klidné
ilustrační foto

Po oba velikonoční svátky jsme pro vás sledovali situaci na silnicích v okrese Prostějov. Zejména během neděle, kdy nás postihla další sněhová nadílka, se na silnicích tvořily jazyky a jízda po nich byla možná jen se zvýšenou opatrností. Během dvou dní došlo ke čtyřem dopravním nehodám, u Nezamyslic, v Doloplazech, na D1 u Mořic a na R46 u Olšan. Nejvážnější byla poslední z nich, která si vyžádala tři zraněné. Během druhého velikonočního svátku již byla situace na silnicích poklidná a jediným "nebezpečím" byli dva sněhuláci na silnici v Mořicích. Situaci po oba dny jsme sledovali v podrobném on-line zpravodajství.

Pondělí 1.4.201319:00 Velikonoční odpoledne bylo na silnicích na Prostějovsku i díky zlepšenému počasí klidné. Meteorologové však varují, že ve středu může v jižních a východních Čechách a na Moravě a ve Slezsku napadnout 5 až 15 cm, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku kolem 20 cm sněhu. To bude mít od vyšších poloh za následek tvorbu sněhových jazyků, na horách i závějí. Ojediněle se také bude vytvářet náledí nebo zmrazky. 12:00 Pondělní zpravodajství pokračujeme kuriózní dopravní situací. Na silnici 47 v obci Mořice ve středu obce, u křižovatky směr Vyškov, je překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její části. Na komunikaci jsou dva dvoumetroví sněhuláci.

Neděle 31.3.201320:00 Dálnice D1 je od 241. po 270. km (včetně úseku v okolí Tištína, Nezamyslic, Mořic a Vrchoslavic) ve směru na Bohumín kluzká a pokrytá sněhem. Hrozí zde, zvláště ve večerních hodinách, nebezpečí námrazy.

19:55 Na silnici 44928 mezi Olšany u Prostějova a Studencem je v délce 3,3 kilometru kluzká vozovka se sněhem a je sjízdná jen se zvýšenou opatrností.

19:50 Policie ČR v Olomouckém kraji řešila během dnešního dne 25 dopravních nehod. Při těchto nehodách byly tři osoby zraněny těžce a čtyři lehce. Největší nehoda byla krátce před polednem na silnici R35, na 304. km ve směru na Ostravu, kde se srazilo šest aut. Byla mezi nimi osobní, nákladní a účastníkem nehody se stalo i vozidlo hasičů. Při nehodě bylo několik osob se zraněním převezeno do nemocnice. Silnice byla uzavřena a objízdná trasa byla do 14.10 hodin vedena přes Lipník nad Bečvou. Celkem na silnici došlo k pěti nehodám.17:25 NEHODA Na silnici R46 u obce Olšany u Prostějova okres Prostějov, na sjezdu u obce Olšany na 37. kilometru ve směru na Olomouc, došlo k dopravní nehodě osobního auta se zraněním. Vozidlo stojí v pomalém jízdním pruhu. Odstraňování následků nehody by mělo trvat do půl osmé.17:20 Na silnici 36717 mezi obcemi Čelčice a Skalka je v délce 814 metrů sníh na vozovce. Silnice je špatně sjízdná. 15:52 Vícov a okolí hlásí déšť se sněhem a sníh na vozovce.

15:45 Na 26,1. km silnice R46 u obce Držovice, ve směru na Olomouc mezi Prostějov-střed a Prostějov-sever, je na vozovce u prvního viaduktu při výjezdu z Prostějova předmět. Dejte pozor.

15:00 Sněžení k nám přišlo od jihu, v polohách pod 700 m bude místy přechodně pršet nebo padat déšť se sněhem. Český hydrometeorolgický ústav (ČHMÚ) očekává, že na Moravě napadne 10 až 20 centimetrů sněhu, v Jeseníkách a Beskydech 20 až 50 cm nového sněhu. Srážky budou od jihu slábnout a ustávat až během noci na pondělí. V noci z neděle na pondělí se také bude na mokrých a neošetřených komunikacích vytvářet náledí.13:00 Na silnici 433 u obce Pivín v místě křižovatky ve směru od Dobromilic na Pivín, na křižovatce na Němčice nad Hanou a Prostějov, je sníh na vozovce a silnice je špatně sjízdná. 12:05 Na 245. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno před sjezdem na Mořice vyjelo vozidlo mimo vozovku. Při nehodě se nikdo nezranil.

11:22 Kvůli sněhovým jazykům policie uzavřela silnici II/377 mezi Otinovsí a Drahany, a to až do zítřejších 10 hodin.

11:22 V Doloplazech sjel traktor do příkopu.11:15 Za dopoledne hlásí policie na Prostějovsku zatím pouze jednu dopravní nehodu, a to u Nezamyslic na silnici 47, kde za obcí Těšice ve směru na Ivanovice na Hané havarovalo auto do příkopu. Nehoda se však nakonec obešla bez zranění.

Poslat nový komentář