Šťastná prostějovská sedmička aneb sedm pozitivních zpráv z Prostějova II

Šťastná prostějovská sedmička aneb sedm pozitivních zpráv z Prostějova II
ilustrační foto

I tento týden přinesl v Prostějov řadu pozitivních událostí. Připomeňte si je v naší nové rubrice.

V Národním domě se těsně po uzávěrce prvního dílu naší nové rubriky vybíraly peníze pro seniory a jeden šťastný návštěvník dostal i sklenici šampaňského s diamantem. Kolik se nakonec vybralo, si přečtěte zde.

Okrašlovací spolek osadil zahrady základních škol čtyřiceti stromy. Ředitel odboru školství prostějovského magistrátu to kvitoval, že v dnešní době je tato aktivita dvojnásob důležitá. Tak ještě, že máme v Prostějově aktivní lidi, kterým není lhostejný svět kolem nic. Více zde.

Od příštího víkendu bude jezdit do Boskovic cyklobus. Převeze až dvacet kol a od prázdnin se jeho provoz rozšíří na každý den. Výborný důvod zase vytáhnou bicykly a vyrazit. Více čtěte zde.

Skauti vyrazí pomáhat na Helfštýn. Další zaběhnutou organizací v Prostějově jsou skauti. Ti právě v těchto hodinách pomáhají kastelánovi na hradě Helfštýně a mohou se těšit i na noční procházku hradem.  Více se dozvíte zde.

Atletika byla v posledních letech v Prostějově Popelkou. Zdá se však, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Kraj se totiž přidal k městu a klubu a přispěje mu na vybudování tréninkového zázemí, tolik důležitého. Co nevidět tam v Prostějově mohou běhat noví Změlíkové. Více se dočtete zde.

Stejně tak město podpořilo řadu sportovních a kulturních aktivit. Přispěje třeba na dobudování letní tenisové tělocvičny nebo na knihu o prostějovském rodákovi Oskaru Spáčilovi. Více čtěte zde.

Čelechovické korály byly oceněny značkou regionální produkt Haná. Zařadily se tak po bok dalších šesti produktů, které se do prestižní skupiny nyní již 60 značek dostaly. Více čtěte zde.

Poslat nový komentář