Město vyměnilo Uchytila, ale nikoho ze zastupitelů to nezajímalo

Město vyměnilo Uchytila, ale nikoho ze zastupitelů to nezajímalo
ilustrační foto

 

 

Bez jakékoli rozpravy schválili v úterý odpoledne zastupitelé Prostějova delegování náměstkyně primátora Aleny Raškové na valnou hromadu obchodní společnosti .A.S.A. TS Prostějov. Ta se uskuteční 28. května a zástupce města na ní navrhne a následně bude hlasovat pro odvolání z funkce jednatele Vlastimila Uchytila. Nahradit by ho měl k 1. 6. 2013 Bedřich Grulich. „Je to právo statutárního města,“ prohlásil Uchytil a dále celou událost odmítl komentovat.

 

Podle našich informací se odvolání týká pouze funkce jednatele za město Prostějov, pracovní poměr Vlastimila Uchytila u společnosti .A.S.A. Praha zatím trvá. Jakkoli bylo překvapující, že se nikdo ze zastupitelů neptal na důvody výměny jednatelů významného obchodního partnera, jakým .A.S.A bezesporu je, v kuloárech se mluvilo o tom, že jde o politickou dohodu. Vlastimil Uchytil funkci vykonával dva roky a Pvnovinkám se podařilo zjistit, že za tu dobu ve společnosti mírně poklesl obrat, ale naopak se zvýšil zisk. „Prostě se šetří, jako všude,“ pokrčil rameny Uchytil.

Bleskový průzkum ukázal, že lidé jsou většinou s prací lidí z technických služeb spokojeni. „Dobře se starají o údržbu zeleně. Teď v Krokově ulici vysekali přerostlé staré jalovce a větve ihned odvezli. Do tří dnů pak celý prostor perfekně vyčistili,“ potvrdila nám obyvatelka sousední ulice.

(ok)

 

Poslat nový komentář