Děti ze Žešova se dostanou v pořádku domů, i když se ve škole zdrží

Děti ze Žešova se dostanou v pořádku domů, i když se ve škole zdrží
ilustrační foto

 

Linka městské hromadné dopravy do Žešova č. 11 bude od 3. června ve dnech školního vyučování rozšířena o podvečerní spoj s odjezdem z hlavního nádraží v 17.10 hodin a zpět ze Žešova do města v 17.28 hod.

 

Tento požadavek vzešel od žešovských občanů a radě města jej předložil Osadní výbor Žešov. „Lidem šlo hlavně o to, aby se měly jak vrátit domů děti, které ještě po škole navštěvují různé zájmové kroužky,“ sdělil Pvnovinkám Petr Odehnal ze žešovského osadního výboru. „Původně jsme chtěli ještě další spoj ve večerních hodinách, to však kolidovalo s jinými linkami. V každém případě jsme rádi, že žádost našich lidí byla kladně vyřízena,“ uvedl Petr Odehnal, který si spolupráci s vedením města pochvaluje. „Zatím jsme se vždy domluvili, jsme spokojeni, spolupráce s vedením města je výborná,“ dodal Petr Odehnal.

Rozsah MHD v Prostějově je vázán na výši prokazatelné ztráty v městské hromadné dopravě, která je součástí rozpočtu města Prostějova schváleného zastupitelstvem. Náklady vzniklé rozšířením linky do Žešova jsou pro rok 2013 odhadovány na 52 000 Kč. "Dopravce je ochoten změnu realizovat s tím, že zvýšené náklady půjdou na jeho vrub a celková výše prokazatelné ztráty sjednaná na rok 2013 nebude zvyšována," podotkla k tomu náměstkyně primátora Alena Rašková.

(ok)

 

 

Poslat nový komentář