Čtyři možné podoby „nového KASka“ jsou na světě

Čtyři možné podoby „nového KASka“ jsou na světě
ilustrační foto

 

Vedení města už zná návrhy nového kulturně sportovního centra, které by mělo vyrůst v areálu bývalých Jezdeckých kasáren.

 

V prosinci loňského roku zastupitelé města rozhodli o budoucím uvolnění 200 tisíc korun na vypsání architektonické soutěže, která by měla přinést návrh nového Společenského a sportovního centra. Toto centrum by mělo nahradit či doplnit stávající Společenský dům, lidově nazývaný KASko. Na základě lednového rozhodnutí vedení města, které tvoří primátor a kvarteto jeho náměstků, byly po schválení městskou radou osloveny čtyři projekční kanceláře. Všechny už vypracovaly své návrhy, jak by víceúčelová hala pro kulturu a sport měla vypadat. Zatím jsou ovšem dostupné jen členům vedení města.

„Je pravda, že nám oslovené projekční kanceláře již předaly své návrhy na stavbu včetně řešení okolí. S návrhy se v úterý 14. května seznámí členové rady města, do té doby je z pochopitelných důvodů zveřejňovat nebudeme,“ uvedl pro Pvnovinky náměstek primátora Zdeněk Fišer. „Poté se ještě budeme muset dohodnout, jak dále postupovat, jak vyhlásit výběrové řízení, aby vše další odpovídalo zadávacímu řádu,“ dodal.

(red)

 

Poslat nový komentář