Pozor! Připravuje se past na řidiče?

Pozor! Připravuje se past na řidiče?
ilustrační foto
Další fotky: 
Pozor! Připravuje se past na řidiče?
Pozor! Připravuje se past na řidiče?
Pozor! Připravuje se past na řidiče?

 

Během dvou týdnů se změní přednost v jízdě na křižovatce Jezdecké ulice a Šárky. Ve směru od Kauflandu i od Dolní ulice zatím platí na Jezdecké stopka a hlavní je Šárka. Od června se stane hlavní komunikací Jezdecká.

 

„Po vyloučení nákladní dopravy ze Šárky se předpokládalo, že se doprava od Brna do průmyslové zóny a opačně přesune na Jezdeckou a Dolní. Jenže řidiči nákladních vozidel nechtěli stavět na stopce, a tak si to zjednodušili. Najeli z Dolní na Jezdeckou, ale vzápětí odbočili do Studentské a z ní do Lidické ulice. Ani jedna z nich není vhodná pro nákladní dopravu, v lokalitě jsou dvě školy, navíc Lidická není uzpůsobena na takové zatížení,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková.

Na křižovatce Jezdecká – Šárka v příštím roce vznikne první miniokružní křižovatka ve městě. Tento typ se od běžného rondelu odlišuje nejen velikostí, ale především zpevněným středovým ostrovem, který lze přejíždět. „V praxi to znamená, že osobní auta projíždějí křižovatku po okružním vnějším jízdním pásu, ale nákladní vozy mohou přejíždět přes mírně zvýšený středový ostrov. Výhodou takové křižovatky je plynulejší a bezpečnější průjezd. Je to vhodný prvek do obytných zón, vozidla tudy projíždějí v relativně malých rychlostech,“ vysvětlila Alena Rašková.

Než se však miniokružní křižovatka postaví, musí se řešit krizová situace. Prvním krokem bude tedy změna přednosti v jízdě na křižovatce Jezdecká – Šárka. Na změnu budou minimálně půl roku upozorňovat výrazné informační tabule, kromě toho bude v Šárce od křižovatky směrem k Dolní ulici zřejmě až k restauraci zákaz zastavení.

(ok)

 

Komentáře

Zajímavé je, že v těchto místech je město schopno postavit něco na způsob kruhového objezdu, ale na křižovatce ulic Olomoucká a Edvarda Beneše nic takové nešlo, přitom si myslím, že se jedná o vytíženější křižovatku.

Poslat nový komentář