Radní snížili nájemné v kavárně, práší se od Prioru

Radní snížili nájemné v kavárně, práší se od Prioru
ilustrační foto

 

Vstřícným gestem zareagovali radní na žádost majitelky kavárny na náměstí na slevu nájemného. Protože se jí do kavárny z rozbouraného Prioru práší, snížili jí nájemné o třetinu až do konce rekonstrukce obchodního domu.

 

„Nájemkyně svou žádost zdůvodnila značnými stavebními úpravami, které probíhají v protějším obchodním domě Prior. Kvůli prašnosti a hluku nemůže zcela zprovoznit předzahrádku a trpí i samotné prostory kavárny. Proto jsme žádosti vyhověli,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková.

 

Majitelka kavárny Jana Šimková vyhrála výběrové řízení na pronájem předmětných prostor díky nabídnuté ceně nájemného. Záhy po uvedení kavárny do provozu požádala o snížení nájemného a bylo jí rovněž vyhověno. Nájemné tak nově činilo 15 000 Kč.

„Ano, je to pravda, skutečně jde nyní o druhou slevu na nájemném. Ta první byla přiznána proto, že paní Šimková prostory na své náklady rekonstruovala a kvůli požadavkům památkářů za to zaplatila víc, než původně předpokládala,“ potvrdil primátor města Miroslav Pišťák s tím, že se město snaží pomáhat podnikatelům, kteří se snaží oživit hlavní náměstí. „Toto snížení o 4 500 Kč měsíčně je však časově omezeno jen na dobu rekonstrukce vnějšího pláště obchodního domu Prior,“ dodala Alena Rašková.

(ok)

Poslat nový komentář