Dětské lanové centrum? Myslím, že se někde stala chyba!

Dětské lanové centrum? Myslím, že se někde stala chyba!
ilustrační foto

 

Prostějov má fantastickou atrakci pro děti. Na dětském dopravním hřišti bylo otevřeno nové lanové centrum. Pár dřevěných domečků spojených soustavou lanových cest si všude našlo stovky nadšenců. V Prostějově určitě taky. Jenže to má háček. Často je zavřeno.

 

„Poslyšte, pro koho to lanové centrum vlastně je? Byla jsem tam dvakrát odpoledne, kdy údajně mělo být otevřeno pro veřejnost. Bylo zavřeno. Jestliže je v provozu jen dopoledne pro školy, pak tomu vůbec nedělejte žádnou reklamu, protože to lidi akorát naštvete,“ obrátila se na redakci Pvnovinek nespokojená maminka. Nevěřili jsme. Vyzkoušeli jsme - a museli jí dát za pravdu.

 

V prvé řadě jsme chtěli informace o provozní době. Na internetu jsme se proklikali přes Sportcentrum na Dětské dopravní hřiště. V rámečku vyskočil Seznam akcí. Středa 29. května – vyhrazeno pro školu z Otaslavic, Nezamyslic a družinu z J. Železného. Od 15 hodin – otevřeno pro veřejnost. Jenže v 15.35 nám semaforek nad Seznamem akcí hlásil, že je právě zavřeno. A podle ohlasů některých rodičů to není poprvé. Proklikali jsme se na kontakty, kde nám semaforek kupodivu hlásil, že je otevřeno. Jenže kontaktní telefon v průběhu půlhodiny, kdy jsme to zkoušeli, nikdo nebral. A musím přiznat, že osobně bych přes celé město s dítětem za tak nejistých podmínek cestu za lanovými hrátkami neriskovala. „A proč není otevřeno v neděli? Vždyť to je právě den, kdy se rodiče mohou věnovat dětem a hledají pro ně zajímavé aktivity,“ divila se další maminka.

 

Takže jsme se obrátili na nejpovolanější – náměstkyni primátora Ivanu Hemerkovou. Proč semaforek na stránkách Dětského dopravního hřiště hlásí rozdílné informace, nám vysvětlit neuměla. „Otevírací doba Dětského dopravního hřiště je výrazně ovlivněna počasím, možná kvůli tomu vznikají problémy. V každém případě jsme už jednali o tom, že by centrum mělo být otevřeno po celý týden. Protože jsme limitováni mzdovými náklady, chceme se dohodnout na spolupráci se studenty rekreologie. Myslím, že mohu s jistotou potvrdit, že v nejbližších dnech se otevírací doba dopravního hřiště s dětským lanovým centrem rozšíří na celý týden,“ slíbila Ivana Hemerková.

Takže – budeme se těšit!

 

Olga Katolická

Poslat nový komentář