Šmídova klobása získala značku Regionální potravina

Šmídova klobása získala značku Regionální potravina
ilustrační foto

 

Chcete si opravdu pošmáknout na dobré klobáse? Máte možnost. Mezi Regionální potraviny Olomouckého kraje se v těchto dnech zařadila vynikající klobása z Konice Lubomíra Šmída.

 

Celkem osm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Olomouckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zároveň zárukou regionálního původu, se letos

ucházelo 85 produktů od třiatřiceti výrobců. „O logo soutěžili v devíti kategoriích a výrobky hodnotila komise, mezi jejímiž členy byli zástupci ministerstva zemědělství,

Olomouckého kraje a Agrární komory ČR," uvedl tiskový mluvčí kraje Ivan Rašťák.

Od roku 2010 se stejnou značku chlubí sýr Niva Extra z Mlékárny Otinoves, o rok později ocenění získalo Hospodářské družstvo Určice za jablka druhu Melrose.

(rl)

 

Poslat nový komentář