"Osmdesát pacientů ze sta těžce nemocných se dá vyléčit", říká Podhorná

"Osmdesát pacientů ze sta těžce nemocných se dá vyléčit", říká Podhorná
ilustrační foto rl
Další fotky: 
"Osmdesát pacientů ze sta těžce nemocných se dá vyléčit", říká Podhorná

 

Jarmila Podhorná z Brodku u Konice založila firmu Naděje v roce 1998 na základě vlastních zkušeností s přírodní léčbou. Původně firma jediného člověka dnes zaměstnává dvě desítky lidí a své výrobky vyváží i za hranice České republiky. „Za nejlepší reklamu pokládám, když naše výrobky někomu pomohou,“ říká bylinářka.

Naděje se specializuje na výrobu bylinných tinktur, mastí, olejů a výluhů. V nejbližší době hodlá rozšířit sortiment i o koupelové výluhy. „Pro výrobu využíváme především vlastní suroviny, léčivé rostliny máme pod kontrolou od zasetí po finální zpracování,“ říká Jarmila Podhorná. V současné době má Naděje v sortimentu více jak sto druhů bylinných tinktur, které jsou vyráběny způsobem homeopatik. „Mimořádně účinné jsou tinktury z pupenů rostlin. Pupeny v sobě nesou genetický materiál, který zotavuje tělo a zároveň vytváří obranný mechanismus proti nemocem,“ vysvětluje Jarmila Podhorná.

Na každou nemoc je v přírodě lék. Jarmila Podhorná je hledá mezi rostlinami a s úspěchem aplikuje do lidské léčby. „Tvrdím, že osmdesát pacientů ze sta těžce nemocných se dá vyléčit. Výsledky z praxe mě v tom utvrzují takřka denně,“ ukazuje dopis jednoho z klientů. Tomu výluh z pupenů tamaryšku zřejmě zachránil otce. „Tatínka propustili z nemocnice domů doslova na dožití. Trpěl pokročilýn stádiem leukemie a měl katastrofální nedostatek krevních destiček. Po kúře z tamaryšku se mu obraz srovnal tak, že lékaři nechtěli věřit, že je nemocen. Za pouhých devět dnů se  všechno obrátilo k lepšímu. Pokud za to může vaše tinktura, stal se zázrak a já jsem za něj nesmírně vděčný,“ napsal do Naděje.

Pro Jarmilu Podhornou jsou už léta lidé na prvním místě. Nejen ti nemocní,ale i ti, kdo s ní ve firmě pracují. „Jsem ráda, že je práce stále dost, nedokážu si představit, že bych někomu musela říct - zítra už nechoď.“

V Brodku najdete nejen  zásobní zahradu pro pupeny a bylinnou zahradu z našich a cizokrajných rostlin, ale i přednáškový sál, kam stále častěji přijíždějí exkurze z celé republiky. Sama Jarmila Podhorná absolvuje každý rok desítky besed, vydala i několik knih věnovaných bylinám.

Lidé si z Naděje odvážejí nejen spoustu důležitých informací a rad, ale obvykle i některou z řady tinktur, mastí, olejů či  výluhů, které drobná dáma nabitá neskutečnou mírou energie, neustále rozšiřuje. V roce 2010 byla Jarmila Podhorná oceněna titulem Živnostník roku Olomouckého kraje.   

„Důležité je převzít zodpovědnost sám za sebe. Pak bude cesta ke zdraví úspěšná,“ dodává Jarmila Podhorná.

 

Jarní domácí očistná kůra

Potřebujeme 3 díly kopřivy, 3 díly žebříčku, 1 díl pampelišky a jeden díl červeného jetele. Lístky natrháme, opláchneme, rozmixujeme a necháme odstát. Každé ráno a večer pak vypijeme deci nápoje. Je to zaručený recept na vyčištění kůže a krve.

 

Leona Roháčková

Poslat nový komentář